Elvállalta a szakszervezet vezetését, másnap kirúgták az esztergomi Suzuki-gyárból

gazdaság
2019 február 12., 07:01
comments 330

Az MTI kereste meg a Magyar Suzuki Zrt.-t, hogy kommentálják annak a dolgozónak az esetét, aki csütörtökön elvállalta a gyár területén működő Vasas szakszervezet alapszervezetének vezetését, majd pénteken kirúgták. A cég egyértelmű üzenetet küldött dolgozói felé a hírügynökségnek küldött válaszában: "a munkavállalók által megválasztott tagokból álló üzemi tanáccsal egyeztet a dolgozókat érintő kérdésekről, beleértve a munkakörülményeket, a bérezést, és a különböző juttatásokat. Folyamatban vannak az egyeztetések az idei béremelésről, valamint a juttatási csomag egyéb elemeiről," írták.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség beszámolója szerint a 42 dolgozó által alapított szakszervezet megválasztott vezetőjét még azelőtt kirúgták, hogy a gyár vezetésének elküldték volna az alapszervezet megalakulását bejelentő értesítést. A szövetség alelnöke, László Zoltán hozzátette: a férfi 14 és fél éve dolgozott a Suzukinál, szalagmunkásból léptették elő részlegvezetővég, sosem volt betegszabadságon, munkájára soha nem érkezett panasz,

mégis minőségi problémákra hivatkozva menesztették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.