Elvállalta a szakszervezet vezetését, másnap kirúgták az esztergomi Suzuki-gyárból

2019 február 12., kedd 7:01
333

Az MTI kereste meg a Magyar Suzuki Zrt.-t, hogy kommentálják annak a dolgozónak az esetét, aki csütörtökön elvállalta a gyár területén működő Vasas szakszervezet alapszervezetének vezetését, majd pénteken kirúgták. A cég egyértelmű üzenetet küldött dolgozói felé a hírügynökségnek küldött válaszában: "a munkavállalók által megválasztott tagokból álló üzemi tanáccsal egyeztet a dolgozókat érintő kérdésekről, beleértve a munkakörülményeket, a bérezést, és a különböző juttatásokat. Folyamatban vannak az egyeztetések az idei béremelésről, valamint a juttatási csomag egyéb elemeiről," írták.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség beszámolója szerint a 42 dolgozó által alapított szakszervezet megválasztott vezetőjét még azelőtt kirúgták, hogy a gyár vezetésének elküldték volna az alapszervezet megalakulását bejelentő értesítést. A szövetség alelnöke, László Zoltán hozzátette: a férfi 14 és fél éve dolgozott a Suzukinál, szalagmunkásból léptették elő részlegvezetővég, sosem volt betegszabadságon, munkájára soha nem érkezett panasz,

mégis minőségi problémákra hivatkozva menesztették.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt