Elvállalta a szakszervezet vezetését, másnap kirúgták az esztergomi Suzuki-gyárból

Az MTI kereste meg a Magyar Suzuki Zrt.-t, hogy kommentálják annak a dolgozónak az esetét, aki csütörtökön elvállalta a gyár területén működő Vasas szakszervezet alapszervezetének vezetését, majd pénteken kirúgták. A cég egyértelmű üzenetet küldött dolgozói felé a hírügynökségnek küldött válaszában: "a munkavállalók által megválasztott tagokból álló üzemi tanáccsal egyeztet a dolgozókat érintő kérdésekről, beleértve a munkakörülményeket, a bérezést, és a különböző juttatásokat.  Folyamatban vannak az egyeztetések az idei béremelésről, valamint a juttatási csomag egyéb elemeiről," írták.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség beszámolója szerint a 42 dolgozó által alapított szakszervezet megválasztott vezetőjét még azelőtt kirúgták, hogy  a gyár vezetésének elküldték volna az alapszervezet megalakulását bejelentő értesítést. A szövetség alelnöke, László Zoltán hozzátette: a férfi 14 és fél éve dolgozott a Suzukinál, szalagmunkásból léptették elő részlegvezetővég, sosem volt betegszabadságon, munkájára soha nem érkezett panasz,

mégis minőségi problémákra hivatkozva menesztették.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.