Elvállalta a szakszervezet vezetését, másnap kirúgták az esztergomi Suzuki-gyárból

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az MTI kereste meg a Magyar Suzuki Zrt.-t, hogy kommentálják annak a dolgozónak az esetét, aki csütörtökön elvállalta a gyár területén működő Vasas szakszervezet alapszervezetének vezetését, majd pénteken kirúgták. A cég egyértelmű üzenetet küldött dolgozói felé a hírügynökségnek küldött válaszában: "a munkavállalók által megválasztott tagokból álló üzemi tanáccsal egyeztet a dolgozókat érintő kérdésekről, beleértve a munkakörülményeket, a bérezést, és a különböző juttatásokat.  Folyamatban vannak az egyeztetések az idei béremelésről, valamint a juttatási csomag egyéb elemeiről," írták.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség beszámolója szerint a 42 dolgozó által alapított szakszervezet megválasztott vezetőjét még azelőtt kirúgták, hogy  a gyár vezetésének elküldték volna az alapszervezet megalakulását bejelentő értesítést. A szövetség alelnöke, László Zoltán hozzátette: a férfi 14 és fél éve dolgozott a Suzukinál, szalagmunkásból léptették elő részlegvezetővég, sosem volt betegszabadságon, munkájára soha nem érkezett panasz,

mégis minőségi problémákra hivatkozva menesztették.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.