Kásler Miklós szerint használható nyelvtudást szerezhetnek majd a diákok a kéthetes táborokban

oktatás
2019 február 12., 10:29

Sajtótájékoztatót tartott az emberi erőforrások minisztere kedden az iskolások külföldi nyelvi táboráról. Kásler Miklós szerint 

"évente 140 ezer diákot érint és 90 milliárd forintba kerülhet a 9. és a 11. évfolyamra járó tanulók kétszer kéthetes külföldi nyelvi kurzusa."

Igaz, a program részleteit még nem dolgozták ki, tette hozzá a oktatásért felelős államtitkár. Bódis József hozzátette: pályázati rendszert terveznek, amelyben csoportos iskolai és egyéni pályázásra is lesz majd lehetőség. Az, hogy valójában még semmit sem találtak ki, szerveztek meg a programról, Káslert nem zavarta, kijelentette: 

"a kétszer kéthetes, nyelvi környezetben tanulás reális lehetőséget biztosít a diákoknak arra, hogy használható nyelvtudásra tegyenek szert."

Majd hozzátette, hogy a magyar nyelv "egyedülálló", "nincsenek rokon nyelvek a környezetünkben", ezért "nekünk az idegen nyelvek elsajátítása nagy nehézséget okoz". Nyilván nem az oktatás minőségével van a gond.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.