Kásler Miklós szerint használható nyelvtudást szerezhetnek majd a diákok a kéthetes táborokban

Sajtótájékoztatót tartott az emberi erőforrások minisztere kedden az iskolások külföldi nyelvi táboráról. Kásler Miklós szerint 

"évente 140 ezer diákot érint és 90 milliárd forintba kerülhet a 9. és a 11. évfolyamra járó tanulók kétszer kéthetes külföldi nyelvi kurzusa."

Igaz, a program részleteit még nem dolgozták ki, tette hozzá a oktatásért felelős államtitkár. Bódis József hozzátette: pályázati rendszert terveznek, amelyben csoportos iskolai és egyéni pályázásra is lesz majd lehetőség. Az, hogy valójában még semmit sem találtak ki, szerveztek meg a programról, Káslert nem zavarta, kijelentette: 

"a kétszer kéthetes, nyelvi környezetben tanulás reális lehetőséget biztosít a diákoknak arra, hogy használható nyelvtudásra tegyenek szert."

Majd hozzátette, hogy a magyar nyelv "egyedülálló", "nincsenek rokon nyelvek a környezetünkben", ezért "nekünk az idegen nyelvek elsajátítása nagy nehézséget okoz". Nyilván nem az oktatás minőségével van a gond.

(MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.