Már lehet szavazni az Év Fája 2019 versenyben, a magyar versenyző egy pécsi mandulafa

Február 28-ig lehet megszavazni az év európai fáját, a verseny idén már kilencedik alkalommal kerül megrendezésre. A szavazók két szavazatot adhatnak le 15 fára, amelyek között szerepel a pécsi magashegyi mandulafa.

„Magyarországot idén egy csavarodott törzsű, több mint százéves mandulafa képviseli, amely a pécsi Havi-hegyen áll. 2018. októberében 4779 szavazattal lett a hazai Év Fája cím birtokosa. A pécsi Havas Boldogasszony templom mellett álló fa mandulavirágzás idején csodás látványt nyújt az arra látogatóknak” - írja a verseny magyar oldalát biztosító Ökotárs Alapítvány honlapja.

A szavazást 28-ig lehet megtenni, de 22-től már nem lehet a szavazatok alakulását látni. A hivatalos díjátadó Brüsszelben lesz márciusban. A kilencedik éve tartó derbiben a magyar fák elég jól szerepeltek, eddig háromszor nyert magyar fa.

Az orosz versenyző, az abramcevói tölgyFotó: TOTY
A holland "kedvenc tölgy", ami egy autópályán élő kocsányos tölgyFotó: TOTY
A francia madárfa, ami egy paratölgyFotó: TOTY

Az idei versenyben induló fákat elnézve idén is van esélye a mandulának, jóllehet elég hatalmas kihívói akadtak, „amelyek között megtalálni a korzikai paratölgyet, melynek törzse egy szárnyát kiterjesztő ragadozó madárra emlékeztet, vagy a gubeci hársfát, mely Horvátország több mint 500 éves fája.”

De fantasztikusan néz ki a holland fa, amelynek különlegessége, hogy egy autópályát elválasztó sávban él, de az orosz fa se kutya, amely az orosz irodalom legnagyobbjainak adott árnyékot és talán ihletet is.

A verseny itt található, szavazni emailcím megadásával lehetséges.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.