Novák Katalin: A szükséges törvények elfogadása miatt csak januártól lép életbe a négygyerekes nők szja-mentessége

POLITIKA
2019 február 12., 09:54
comments 245

"A családvédelmi akcióterv gyakorlatba ültetéséhez új kormányrendeletek, törvények szükségesek," mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Kossuth rádióban. Novák Katalin hozzátette: 

"a tavaszi időszakban igyekeznek a lehető legtöbb szükséges törvényt megszavazni, de így is várhatóan csak 2020 januárjáról lép életbe a legalább négygyerekes nők szja-mentessége és nagyszülői gyed."

Az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta, hogy 

"az idei második félévben 75 milliárd, jövőre pedig 150 milliárd forintot szán a kormány az Orbán Viktor miniszterelnök által vasárnap bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterv végrehajtására."

A támogatás mértékét jól érzékelteti, hogy

  • idén a kormány 125 milliárd forintról mond le, és folyat sportegyesületekhez TAO-támogatás formájában,
  • az MTVA költségvetése mintegy 90 milliárd forint idén.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.