"A magyar embereknek kívánja visszaadni a Budai Várnegyedet a Nemzeti Hauszmann Program"

"Az elmúlt több mint hatvan évben a vár kiszakadt a város szövetéből, egyfajta díszletté vált," vélekedett szerdán a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások miniszteri biztosa. Fodor Gergely kijelentette: 

"a magyar embereknek kívánja visszaadni a Budai Várnegyedet a Nemzeti Hauszmann Program, amely a következő három év új beruházásait fogalja keretbe."

Három év alatt 36 év milliárdot költenek a területre, először rendbe teszik a várbeli utakat, sétányokat, várfalakat, parkokat és kerteket. Fodor szerint a kormány szerdán közzétett határozata értelmében a következő hároméves fejlesztési ciklusban megindul a Várnegyed 1945 után lerombolt épületeinek újratervezése és a Budavári Palota teljes építészeti "átvilágítása".

Majd a Palota út és a Csikós-, Hunyadi udvar között terület akadálymentesítését oldják meg, továbbá északi irányban egy új, több száz férőhelyes mélygarázs is építenek. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.