"A magyar embereknek kívánja visszaadni a Budai Várnegyedet a Nemzeti Hauszmann Program"

Budapest
2019 február 13., 15:19
comments 80

"Az elmúlt több mint hatvan évben a vár kiszakadt a város szövetéből, egyfajta díszletté vált," vélekedett szerdán a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások miniszteri biztosa. Fodor Gergely kijelentette:

"a magyar embereknek kívánja visszaadni a Budai Várnegyedet a Nemzeti Hauszmann Program, amely a következő három év új beruházásait fogalja keretbe."

Három év alatt 36 év milliárdot költenek a területre, először rendbe teszik a várbeli utakat, sétányokat, várfalakat, parkokat és kerteket. Fodor szerint a kormány szerdán közzétett határozata értelmében a következő hároméves fejlesztési ciklusban megindul a Várnegyed 1945 után lerombolt épületeinek újratervezése és a Budavári Palota teljes építészeti "átvilágítása".

Majd a Palota út és a Csikós-, Hunyadi udvar között terület akadálymentesítését oldják meg, továbbá északi irányban egy új, több száz férőhelyes mélygarázs is építenek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.