A romagyilkosságokról szóló konferencia ellen tüntetett a Fidelitas

POLITIKA
2019 február 13., 14:22
comments 206
  • Soros
  • CEU
  • SZDSZ
  • Sargentini

Ezek voltak a debreceni Fidelitas legfontosabb érvei, miután tüntetést szervezetek a Debreceni Egyetem elé, ahol a romák ellen 2008-ban és 2009-ben elkövetett rasszista gyilkosságsorozatról tartottak konferenciát

„Erőszak és kirekesztettség a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat tükrében”

címmel.

Az állampárt ifjúsági szervezetének az a véleménye, hogy „szakmai konferenciának álcázva egyetemi politizálást szerveznek az oktatási intézményben” és ők pedig „teljes mértékben elutasítják a közvetlen, vagy tudományos értekezésnek álcázott egyetemi politizálást”. 

„Ez nem a CEU, elvtársak”

Ez a felirat volt olvasható a konferencia ellen tiltakozó egyik táblán. A Fidelitas közleménye szerint az is probléma, hogy a romák elleni sorozatgyilkosságokról szóló konferencián például részt vesz Gulyás József, aki SZDSZ-es volt, valamit volt népszabadságos újságírók, és a Helsinki Bizottság egy munkatársa. (Mérce)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.