Három embert kiratak egy visegrádi nyugdíjas otthonból, mert szóba álltak az ombudsman náluk vizsgálódó munkatársaival

JOGSÉRTŐ FELMONDÁSOK AZ IDŐSOTTHONBAN AZ OMBUDSMAN HELYSZÍNI LÁTOGATÁSA UTÁN

- ezzel a címmel adott ki közleményt az alapvető jogok biztosának hivatala, miután a visegrádi Aranykor Alapítvány Idősek Otthonában három idős embernek arra hivatkozva mondták fel az ellátási szerződését, hogy az otthon szerint azok „valótlan dolgokat állítottak az ombudsman munkatársainak, ezzel veszélyeztetve az Otthon fennállását, működését”. Székely László ombudsman szerint ez az eljárás jogsértő és ezért a legfőbb ügyészhez, a megyei kormánymegbízotthoz és az Alapítvány kuratóriumához fordult.

Az intézményben az ombudsman tartott előre be nem jelentett ellenőrzést, ekkor beszélgettek el a hivatal munkatársai az ott lakó idős emberekkel az ellátásuk körülményeiről.

„(...) vajon honnan értesült hitelesen az Otthon vezetése arról, amit szerintük a három ellátott az ombudsman munkatársainak mondott? A személyes találkozáson ugyanis az Otthon képviselője nem vehetett részt. Az alapvető jogok biztosa (...) még nem vizsgálta ki az Otthon lakóitól kapott információkat, tehát el sem készülhetett a jelentése, amely a látogatás tapasztalatait és az ott elhangzottakat tartalmazza majd. Mindezek alapján a felmondásban megjelölt indok minden alapot nélkülöz”

- írja közleményében a hivatal. (via hvg)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.