Kaliforniában hat rendőr nyitott tüzet egy 20 éves rapperre, aki a fegyverével aludt el az autójában

Kaliforniában hat rendőr nyitott tüzet a Willie Bo-ként ismert 20 éves rapperre, miközben az autójában aludt, egy Taco Bell előtt. Willie McCoy a helyszínen meghalt. A rendőrök a saját testi épségüket féltették, mivel Willie Bo-nál egy fegyver is volt. Ugyanakkor a rapper családja szerint rendőrök csak a bőrszíne miatt tartották veszélyesnek a férfit, és nincs mentség arra, ha fegyvert használnak valaki ellen, aki éppen alszik és nem jelent veszélyt.

A testvére, Marc McCoy azt mondta, meg sem próbálták békésen megoldani a helyzetet. A rendőrség közleménye szerint a gyorsétterem egyik alkalmazottja értesítette őket, hogy egy férfi összeesett a kormány mögött. 

Amikor kiérkeztek Willie Bo nem mozdult, az ajtók zárva voltak, ugyanakkor egy fegyver hevert az ölében. Amikor felriadt, és a rendőrök felszólították, hogy tegye láthatóvá a kezeit, a férfi a fegyvere felé nyúlt, a hat járőr ekkor nyitott tüzet. Azt nem közölték, hogy a férfit hány találat érte a négy másodpercig tartó lövöldözésben, de a helyszínen meghalt. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.