Kaliforniában hat rendőr nyitott tüzet egy 20 éves rapperre, aki a fegyverével aludt el az autójában

gyász
2019 február 13., 05:42
comments 372

Kaliforniában hat rendőr nyitott tüzet a Willie Bo-ként ismert 20 éves rapperre, miközben az autójában aludt, egy Taco Bell előtt. Willie McCoy a helyszínen meghalt. A rendőrök a saját testi épségüket féltették, mivel Willie Bo-nál egy fegyver is volt. Ugyanakkor a rapper családja szerint rendőrök csak a bőrszíne miatt tartották veszélyesnek a férfit, és nincs mentség arra, ha fegyvert használnak valaki ellen, aki éppen alszik és nem jelent veszélyt.

link Forrás

A testvére, Marc McCoy azt mondta, meg sem próbálták békésen megoldani a helyzetet. A rendőrség közleménye szerint a gyorsétterem egyik alkalmazottja értesítette őket, hogy egy férfi összeesett a kormány mögött.

Amikor kiérkeztek Willie Bo nem mozdult, az ajtók zárva voltak, ugyanakkor egy fegyver hevert az ölében. Amikor felriadt, és a rendőrök felszólították, hogy tegye láthatóvá a kezeit, a férfi a fegyvere felé nyúlt, a hat járőr ekkor nyitott tüzet. Azt nem közölték, hogy a férfit hány találat érte a négy másodpercig tartó lövöldözésben, de a helyszínen meghalt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.