Orbánnak „fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Különös cikk jelent meg a Magyar Nemzet honlapján szerda este 10-kor. Mondatok olvashatók benne, amelyeket a félhivatalos pártlap szerint Orbán Viktor saját szájával mondott a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban, de az már nem derül ki, hogy az elhangzottakról a lap hogyan szerzett tudomást. 

Ha ezen a rejtélyen még túl is tesszük magunkat, akkor is maradnak megválaszolatlan kérdések, mert a tudósítás nagyjából úgy van megírva, mintha valaki véletlenszerűen dobálta volna be a mondatokat egy fájlba. 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP frakciószövetség ülése előtt BalatonalmádibanFotó: Mátyus Tamás/MTI/MTVA

Azt írja például a Magyar Nemzet, hogy Orbán elmondta: „óriási szervezési feladat az Emmi számára az, hogy megteremtsék a gimnazisták és szakgimnazisták kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulásának lehetőségét”, majd jön egy újabb idézet, ennek a gondolatnak a folytatása, amelyben valahogy felbukkan a baloldal, de érthetetlen, hogy miért, mire reagálva:

„Ettől az intézkedéstől a kormány azt várja, hogy erősödjön a fiatalok nyelvtudása. Ugyanakkor ez egy szimbolikus lépés is, a kormány szembesíteni akarja a fiatalokat és családokat azzal a ténnyel, hogy hiába beszél most a baloldal, mikor kormányon voltak, semmit nem csináltak – fogalmazott Orbán Viktor. Szerinte ilyen lehetőséget még soha nem adott a fiataloknak senki.”

A következő mondatot pedig alighanem egy gyakornok írta félálomban, vagy valakinek az alsós gyereke Rogán Antal stábjából:

„A miniszterelnök beszélt a migrációról is, ami a választás tétje.”

Aztán megtudhatjuk azt is, hogy a miniszterelnök szerint „az ország külpolitikai kapcsolatainak konszolidációjával jól haladnak. A magyar–amerikai kapcsolatok jó irányba mennek, a kormány számára fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon.” Majd a cikk azzal zárul, hogy kik szólalnak még fel a zártkörű frakcióülésen.

Tényleg mindenkinek jobb lett volna, ha kiadnak egy közleményt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.