Orbánnak „fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon”

2019 február 13., szerda 22:38
108

Különös cikk jelent meg a Magyar Nemzet honlapján szerda este 10-kor. Mondatok olvashatók benne, amelyeket a félhivatalos pártlap szerint Orbán Viktor saját szájával mondott a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban, de az már nem derül ki, hogy az elhangzottakról a lap hogyan szerzett tudomást. 

Ha ezen a rejtélyen még túl is tesszük magunkat, akkor is maradnak megválaszolatlan kérdések, mert a tudósítás nagyjából úgy van megírva, mintha valaki véletlenszerűen dobálta volna be a mondatokat egy fájlba. 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP frakciószövetség ülése előtt Balatonalmádiban Fotó: Mátyus Tamás/MTI/MTVA

Azt írja például a Magyar Nemzet, hogy Orbán elmondta: „óriási szervezési feladat az Emmi számára az, hogy megteremtsék a gimnazisták és szakgimnazisták kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulásának lehetőségét”, majd jön egy újabb idézet, ennek a gondolatnak a folytatása, amelyben valahogy felbukkan a baloldal, de érthetetlen, hogy miért, mire reagálva:

„Ettől az intézkedéstől a kormány azt várja, hogy erősödjön a fiatalok nyelvtudása. Ugyanakkor ez egy szimbolikus lépés is, a kormány szembesíteni akarja a fiatalokat és családokat azzal a ténnyel, hogy hiába beszél most a baloldal, mikor kormányon voltak, semmit nem csináltak – fogalmazott Orbán Viktor. Szerinte ilyen lehetőséget még soha nem adott a fiataloknak senki.”

A következő mondatot pedig alighanem egy gyakornok írta félálomban, vagy valakinek az alsós gyereke Rogán Antal stábjából:

„A miniszterelnök beszélt a migrációról is, ami a választás tétje.”

Aztán megtudhatjuk azt is, hogy a miniszterelnök szerint „az ország külpolitikai kapcsolatainak konszolidációjával jól haladnak. A magyar–amerikai kapcsolatok jó irányba mennek, a kormány számára fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon.” Majd a cikk azzal zárul, hogy kik szólalnak még fel a zártkörű frakcióülésen.

Tényleg mindenkinek jobb lett volna, ha kiadnak egy közleményt. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt