Pénzbüntetést kapott a rendőr, aki a ligetvédők táborában vesén rúgott egy alvó kislányt

2019 február 13., szerda 9:30
206

Nem jogerősen pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a rendőrt, aki még 2016 júliusában belerúgott a Városliget átépítése ellen tiltakozó Ligetvédő csoport egyik sátrába, és rúgása vesetájékon ért egy a sátorban alvó gyermeket.   Amikor az egyik ligetvédő kikiabált, hogy egy kislány fekszik a sátorban, hallotta, ahogy a rugdosó „visszatrappol”, és „Így kell Ligetet védeni!” felkiáltással megint ugyanoda rúgott, másodszor is eltalálva a kislányt.

Akkor az eset miatt am rendőrség is közleményben magyarázkodott: „Hangoskodó, nyugalmukat zavaró járókelők miatt tettek bejelentést a rendőrségen a Budapest XIV., Olof Palme sétányon tartózkodók 2016. július 17-én éjjel. A kiérkező járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. Az eseményekben felmerült a rendőrség szolgálaton kívüli, szabadidejüket töltő hivatásos állományú tagjainak érintettsége, így az ügyben keletkezett iratokat a rendőrség megküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek.”

Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ügy vádlottja a rendőrség hivatásos állományába tartozik, de a közösség tagja elleni erőszakot szolgálaton kívül követte el.

A vád szerint a vádlott 2016. július 17-én a kora hajnali órákban a XIV. kerületben, az Olof Palme sétánynál odalépett a ligetvédők által felállított sátrak egyikéhez, és a ligetvédőkre vonatkozó megjegyzés kíséretében kétszer belerúgott a sátorba. Az első rúgása vesetájékon érte a sátorban alvó kislányt, aki azonban nem sérült meg. 

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrrel szemben közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A bíróság idén február 5-én hozott ítéletében a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosításért fellebbezett. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt