Pénzbüntetést kapott a rendőr, aki a ligetvédők táborában vesén rúgott egy alvó kislányt

Nem jogerősen pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a rendőrt, aki még 2016 júliusában belerúgott a Városliget átépítése ellen tiltakozó Ligetvédő csoport egyik sátrába, és rúgása vesetájékon ért egy a sátorban alvó gyermeket.   Amikor az egyik ligetvédő kikiabált, hogy egy kislány fekszik a sátorban, hallotta, ahogy a rugdosó „visszatrappol”, és „Így kell Ligetet védeni!” felkiáltással megint ugyanoda rúgott, másodszor is eltalálva a kislányt.

Akkor az eset miatt am rendőrség is közleményben magyarázkodott: „Hangoskodó, nyugalmukat zavaró járókelők miatt tettek bejelentést a rendőrségen a Budapest XIV., Olof Palme sétányon tartózkodók 2016. július 17-én éjjel. A kiérkező járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. Az eseményekben felmerült a rendőrség szolgálaton kívüli, szabadidejüket töltő hivatásos állományú tagjainak érintettsége, így az ügyben keletkezett iratokat a rendőrség megküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek.”

Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ügy vádlottja a rendőrség hivatásos állományába tartozik, de a közösség tagja elleni erőszakot szolgálaton kívül követte el.

A vád szerint a vádlott 2016. július 17-én a kora hajnali órákban a XIV. kerületben, az Olof Palme sétánynál odalépett a ligetvédők által felállított sátrak egyikéhez, és a ligetvédőkre vonatkozó megjegyzés kíséretében kétszer belerúgott a sátorba. Az első rúgása vesetájékon érte a sátorban alvó kislányt, aki azonban nem sérült meg. 

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrrel szemben közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A bíróság idén február 5-én hozott ítéletében a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosításért fellebbezett. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.