Egész szobát betöltő golfszimulátort építtetett Trump a Fehér Házba

külföld
2019 február 14., 09:03
comments 50

A Washington Post ír arról, hogy Donald Trump a múlt héten lecserélte a Fehér Ház golfszimulátorát egy jóval modernebb, egész szobát betöltő modellre. A virtuális golfozást lehetővé tevő berendezést ugyanis még Barack Obama vitette be a Fehér Házba, most viszont Trump egy 50 ezer dolláros modellre cserélte ezt le, amit saját zsebből fizetett. 

A golfszimulátor frissítése azért váltott ki érdeklődést az újságírókból, mert épp nemrég szivárgott ki ismét Trump időbeosztása, melyből kiderült, hogy az elnök a napjai nagy részét az úgynevezett 'vezetői idővel' tölti, azaz nem szervezett tárgyalásokon vagy programokon vesz részt. A fehérházi életet ismerő források szerint Trump ilyenkor általában tévézik, Twitterre posztol és különféle emberekkel beszél telefonál. 

Trump golfozás közben
photo_camera Trump golfozás közben Fotó: ANDY BUCHANAN/AFP

Az irodájába csak délelőtt 11 fele szokott átmenni a rezidenciáról, ezért felmerültek a találgatások, hogy a szenvedélyes golfos hírében álló elnök esetleg a vezetői időben is használja a szimulátort. A Fehér Ház egy tisztviselője cáfolta is a lap megkeresésére, hogy Trump a vezetői időben használná a golfszimulátort, sőt, tette hozzá, nem is használta még, mióta behelyezték. 

Nem Obama és Trump volt az első elnök, aki a hobbijának megfelelő eszközöket pakolt be a Fehér Házba: Dwight D. Eisenhower még csak egy apró golfszőnyeget, rajta egy lyukkal vitt be az épületbe, Richard Nixon bowlingpályát építettet, Obama pedig a teniszpályát alakíttatta át kosárpályáva, illetve beszerelt egy golfszimulátort, ami a mostani beszámolók szerint jóval kezdetlegesebb volt, mint amire Trump váltott.  

Érdekesség, hogy amíg Obama volt az elnök, Trump többször szidta őt, hogy túl sok időt tölt golfozással, aztán megválasztása után kiderült, hogy Trump még ennél is többet, kétszer annyi időt szánt a sportra. 

Hogy milyen szimulátort építettet Trump, az nem derült ki, de azt tudni, hogy több tulajdonában lévő golfpályáján is a dán TrackMan szimulátorai működnek: 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.