Egész szobát betöltő golfszimulátort építtetett Trump a Fehér Házba

A Washington Post ír arról, hogy Donald Trump a múlt héten lecserélte a Fehér Ház golfszimulátorát egy jóval modernebb, egész szobát betöltő modellre. A virtuális golfozást lehetővé tevő berendezést ugyanis még Barack Obama vitette be a Fehér Házba, most viszont Trump egy 50 ezer dolláros modellre cserélte ezt le, amit saját zsebből fizetett. 

A golfszimulátor frissítése azért váltott ki érdeklődést az újságírókból, mert épp nemrég szivárgott ki ismét Trump időbeosztása, melyből kiderült, hogy az elnök a napjai nagy részét az úgynevezett 'vezetői idővel' tölti, azaz nem szervezett tárgyalásokon vagy programokon vesz részt. A fehérházi életet ismerő források szerint Trump ilyenkor általában tévézik, Twitterre posztol és különféle emberekkel beszél telefonál. 

Trump golfozás közbenFotó: ANDY BUCHANAN/AFP

Az irodájába csak délelőtt 11 fele szokott átmenni a rezidenciáról, ezért felmerültek a találgatások, hogy a szenvedélyes golfos hírében álló elnök esetleg a vezetői időben is használja a szimulátort. A Fehér Ház egy tisztviselője cáfolta is a lap megkeresésére, hogy Trump a vezetői időben használná a golfszimulátort, sőt, tette hozzá, nem is használta még, mióta behelyezték. 

Nem Obama és Trump volt az első elnök, aki a hobbijának megfelelő eszközöket pakolt be a Fehér Házba: Dwight D. Eisenhower még csak egy apró golfszőnyeget, rajta egy lyukkal vitt be az épületbe, Richard Nixon bowlingpályát építettet, Obama pedig a teniszpályát alakíttatta át kosárpályáva, illetve beszerelt egy golfszimulátort, ami a mostani beszámolók szerint jóval kezdetlegesebb volt, mint amire Trump váltott.  

Érdekesség, hogy amíg Obama volt az elnök, Trump többször szidta őt, hogy túl sok időt tölt golfozással, aztán megválasztása után kiderült, hogy Trump még ennél is többet, kétszer annyi időt szánt a sportra. 

Hogy milyen szimulátort építettet Trump, az nem derült ki, de azt tudni, hogy több tulajdonában lévő golfpályáján is a dán TrackMan szimulátorai működnek: