Kiszivárgott Trump időbeosztása, rengeteg munkaóra mehet el tévézésre és Twitterre

külföld
2019 február 04., 15:22
comments 138

A washingtoni híroldal, az Axios szivárogtatta ki Donald Trump időbeosztását az elmúlt hónapokból. A fehérházi dokumentumokból kiderült, hogy a november 7-ei félidei választások óta eltelt időszakban az amerikai elnök munkaidejéből közel 300 óra ment el az úgy nevezett 'vezetői időre' (executive time), míg 77 órát tettek ki az olyan találkozói, melyek a munkájához kapcsolódnak.

A dokumentum alapján Trump munkanapjainak mintegy 60 százalékát teszi ki ez a 'vezetői idő'. Ezt a kategóriát még Trump előző kabinetfőnöke, John Kelly vezette be, mert az elnök köztudottan nem szeret túl merev, kialakult napirend szerint dolgozni. 

Egy hasonló naptárszivárgás már történt korábban, a világ így 2018-ban megismerhette ezt a kategóriát. Akkor derült ki az is, hogy Trump sokszor csak délelőtt 11-kor kezdi el ellátni hivatalos teendőit, és azóta azt is látni, hogy mostanában még kevesebb találkozón vesz részt, mint elnöksége elején. 

A tavaly januári kiszivárgott feljegyzés szerint a vezetői idő szinte mindig tévénézést és Twitterezést jelentett. Most pedig a kiszivárogtató fehérházi forrás azt jegyezte meg, hogy Trump ebben az időben is tesz dolgokat, jellemzően telefonál emberekkel, csak ezt nem lehet hagyományos keretekben elhelyezni.

A most megjelent beosztás szerint Trump ugyan korán kel, de minden nap a rezidenciáján kezd, ahol tévét néz, átfutja a lapokat, és az alapján amit lát és hall, felhív embereket: tanácsadókat, képviselőket, barátokat, informális tanácsadókat. 

Az első hivatalos találkozója jellemzően csak 11 - fél 12 felé történik meg. Ezek jellemzően vagy hírszerzési tájékoztatók, vagy megbeszélés az aktuális kabinetfőnökével, Mick Mulvaney-vel. 

A kiszivárgott beosztással kapcsolatban a Fehér Ház szóvivője, Sarah Sanders elmondta, hogy Trumpnak másféle vezetői stílusa van, mint elődjeinek, és az eredmények önmagukért beszélnek. Sanders szerint Trump egy átlagos napja nagy részét így is leszervezett találkozókon és eseményeken tölti, de ez a plusz idősáv egy kreatívabb környezetet biztosít annak létrehozásához, amit a modernkor legtermékenyebb elnökségeként ismerhettünk meg. (Guardian, Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.