Gyanúsítottként idézték be az európai főügyészi posztra legesélyesebb román ügyésznőt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szerda este egy rendőr jelent meg Laura Codruţa Kövesi lakásán, hogy átadja neki a bírák és ügyészek által elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészség gyanúsítotti idézését, írja a Transindex. Codruţa Kövesi a korrupcióellenes ügyészség főügyészeként sokakat haragított magára a román politikában, ugyanakkor ebbéli ténykedése miatt ő számít a legesélyesebbnek az európai főügyészi posztra.

Codruţa Kövesi szerint a gyanúsítás is ezzel függ össze. Mint mondta, pont szerdán adott be halasztási kérelmet a legfelsőbb bírósághoz egy olyan ügyben, aminek hétfőn lett volna a tárgyalása. Aznap ugyanis Brüsszelben hallgatnák meg. Kérelméhez csatolta péntekre szóló brüsszeli repjegyét is. "Alig néhány órával később jött ez az intézkedés. Egyértelmű, hogy ezzel a módszerrel próbálnak megakadályozni, akár visszaélések árán is, hogy pályázzak erre a tisztségre, amelyre esélyes vagyok" - mondta.

Codruţa Kövesi szerint karrierje 24 éve alatt egyszer sem indult ellene sem fegyelmi, sem büntetőjogi eljárás.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.