Gyanúsítottként idézték be az európai főügyészi posztra legesélyesebb román ügyésznőt

Szerda este egy rendőr jelent meg Laura Codruţa Kövesi lakásán, hogy átadja neki a bírák és ügyészek által elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészség gyanúsítotti idézését, írja a Transindex. Codruţa Kövesi a korrupcióellenes ügyészség főügyészeként sokakat haragított magára a román politikában, ugyanakkor ebbéli ténykedése miatt ő számít a legesélyesebbnek az európai főügyészi posztra.

Codruţa Kövesi szerint a gyanúsítás is ezzel függ össze. Mint mondta, pont szerdán adott be halasztási kérelmet a legfelsőbb bírósághoz egy olyan ügyben, aminek hétfőn lett volna a tárgyalása. Aznap ugyanis Brüsszelben hallgatnák meg. Kérelméhez csatolta péntekre szóló brüsszeli repjegyét is. "Alig néhány órával később jött ez az intézkedés. Egyértelmű, hogy ezzel a módszerrel próbálnak megakadályozni, akár visszaélések árán is, hogy pályázzak erre a tisztségre, amelyre esélyes vagyok" - mondta.

Codruţa Kövesi szerint karrierje 24 éve alatt egyszer sem indult ellene sem fegyelmi, sem büntetőjogi eljárás.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.