Ma a lehetséges időjárások közül pont tavasz lesz

Magyarország hőtérképe 2019. február 14-én, hajnal hat órakor.Fotó: OMSZ

"Sorsod Borsod" - jutottak eszembe Mr. Klausz feledhetetlen sorai, amikor ránéztem az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális hőtérképére, amiből kiderült, hogy miközben a Kisalföldön már most, ezen az embertelenül korai órán is plusz 6 fok van, Tiszaújváros magasságában ennél 11 fokkal hidegebb, Encs környékén pedig konkrétan mínusz 7 fokot mértek.

Ezek az extrém hőmérsékleti különbségek már a délelőtt megszűnnek, addigra az ország nyugati részén 8-9, a hajnalban még kemény fagyokkal küzdő BAZ megyében is 4-5 fokig melegszik majd a levegő. Délutánra pedig országszerte beköszönt a tavasz: szorványos napsütés mellett 10-12 fok lesz.

A jövőre tekintettel barátkozzanak meg a mai időjárással, mert az előrejelzések alapján a következő hat napban szinte azonos marad.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.