Németh Szilárd szerint módosíthatnak valamit az alkotmány különleges jogrendre vonatkozó szabályain

POLITIKA
2019 február 14., 08:25

Mindenki megnyugodhat, ha netán véletlenül be is következne Németh Szilárd és Orbán Viktor hagymázas rémálma arról, hogy "a brüsszeli és hazai bevándorláspárti erők" a "Soros-tervben foglaltakat" megvalósítva több millió afrikaival és közel-keletivel akarnák elárasztani az országot, akkor "több ezer katonát tudunk azonnal a határra vezényelni". Erről maga Németh Szilárd honvédelmi államtitkár vallott a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Vagy talán mégsem? Németh ugyanebben az interjúban belengette, hogy talán az alkotmányt is módosítani kell hamarosan, a különleges jogrendre (vagyis a szabadságjogok felfüggesztésére) vonatkozó passzusokban lehet változás. Hogy mi, arra sajnos a Magyar Nemzet elfelejtett rákérdezni.

Az interjújában Németh "közepes szállító repülőgépnek" nevezi azt a két, besorolása szerint business jet osztályú Dassault Falcon 7x luxusrepülőt, amit a kormány beszerzett. Apróság, tudom, de ezek a gépek hivatalosan, kialakítástól függően amúgy legfeljebb 12-16 utas szállítására alkalmasak, vagyis egy szakasznyi katona se fér el rajtuk. Mármint a két gépen egyszerre sem, mert egy szakasz 29-30, egy tűztámogató szakasz pedig már 42 főből áll.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.