Srí Lankán újsághirdetésben keresnek hóhérokat

külföld
2019 február 14., 11:26
comments 112

Az ország elnöke 43 év után függesztette fel a halálbüntetés moratóriumát, Srí Lanka büntetésvégrehajtásának irányítói viszont ekkor döbbentek rá arra, hogy nincs hóhéruk. Ezért újsághirdetést adtak fel, melyben két hóhért keresnek.

Az állásinterjúk jövő hónapban zajlanak, és az állami lapban megjelent hirdetés szerint kiváló erkölcsi tulajdonságokkal rendelkező jelölteket keresnek, akiknek át kell esniük egy mentális és fizikai szintfelmérésen is. 

Maithripala Sirisena államfő
photo_camera Maithripala Sirisena államfő Fotó: Tharaka Basnayaka/NurPhoto

Hóhér csak az ország állampolgára lehet, 18 és 45 év között. Havi keresetük 57 ezer forintnyi rúpia lesz. 

Maithripala Sirisena elnök azért állította vissza a halálbüntetést, hogy a drogkereskedők elleni szigorúbb fellépés ígéretének eleget tegyen. Ebben sokat merített Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnöktől, akit januárban személyesen is felkeresett. 

Az országban 1299 halálra ítélt rab van a börtönökben, közülük 48-an ülnek kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetése miatt. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.