Államtitkárral kell jóváhagyatni a hirdetményeket a kormányhivatalokban

A 24.hu információja szerint az elmúlt hetekben a Miniszterelnökségről érkezett utasítás alapján körlevélben értesítették a kormányhivatalok vezetőit, hogy ügyfélszolgálatok helyiségeiben kizárólag hivatalosan jóváhagyott hirdetményeket lehet elhelyezni.

Az okmányirodákban és a kormányablakokban tájékoztató anyagok kizárólag a falra szerelt digitális kijelzőkön jeleníthetők meg.

A kijelzőkre kerülő hirdetményeket pedig mindig előzetesen jóvá kell hagyatni a közszolgálatért felelős államtitkárral.

Plakátolni sem lehet csak úgy, az ügyfélszolgálatokon kintlevő plakátokról a kormánymegbízotti kabinetet kell értesíteni. A helyiségről fényképet is kell küldeni, hogy minden rendben van-e. Az intézkedést azzal indokolták, hogy kiszűrjék a kormányhivatalok tevékenységéhez nem kapcsolódó hirdetményeket.

A tiltás azonban a szakszervezeteknek nem jött jól, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete ugyanis nemrég jelentette be, hogy márciusban országos sztrájkba kezdenek. Erről pedig fontos lenne, hogy hirdetményeket tegyenek ki a hivatalokban. Boros Péterné, az MKKSZ vezetője a 24.hu-nak azt mondta, az illetékesek nem jelezték, hogy pont most szigorítani akarnak a hirdetmények kihelyezésén.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.