Belebukott a szlovén képviselő, hogy ellopott egy szendvicset

külföld
2019 február 15., 06:14
comments 178

Lemondott parlamenti mandátumáról a kormányzó Marjan Šarec Listája (LMS) párt egyik képviselője Szlovéniában, mert ellopott egy (1) szendvicset. Darij Krajčič ráadásul önmagát buktatta le, amikor kollégáinak elmesélte a sztorit.

Krajčič saját bevallása szerint azért emelte el a szendvicset, mert a bolt személyzete nem vett tudomást a jelenlétéről, nem szolgálta ki. Mint később a sajtónak is elmesélte, megelégelte, hogy "levegőnek nézik", ezért "kísérletképp", a bolt biztonsági őreit "tesztelve" kisétált a boltból. Az őrök nem vették észre, vagyis simán megúszhatta volna a dolgot.

De mert lebuktatta magát, belebukott a lopásba, amit ő maga "társadalmi kísérletnek" nevezett, amit már bán.

"Vagy három percig várakoztam a pultnál" - mesélte aztán a POP magántelevíziónak. De mert a személyzet rá se hederített, az egykori egyetemi tanár úgy döntött, próbára teszi a figyelmüket. "Senki sem jött utánam, senki sem kiabált" - mondta, majd arról magyarázott, hogy az eladók túlzottan is rábízzák magukat a megfigyelő rendszerekre, így időnként ez-az elkerülheti a figyelmüket.

Bár a képviselőtársai jól szórakoztak a történteken, frakcióvezetője, Brane Golubovič csütörtökön már elítélte a történteket. "Vállalta a felelősséget és az LMS magas etikai normáinak megfelelően önszántából lemondott" - mondta Golubovič. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.