Fegyvert szerzett és megszökött egy rab a Fővárosi Törvényszékről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index írt arról, hogy egy fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről. A lap úgy tudja, hogy egy büntetőügy tárgyalásán a vádlott elvette az őr fegyverét, és a pisztolyt az őr fejéhez szorította, majd elmenekült az épületből, és szerzett magának egy autót is. 

A lapnak egy szemtanú elmondta, hogy a rab egy szürke Suzukiba ült be, és utána elengedte az őrt. Helyszíni beszámolók szerint óriási volt a rendőri készültség a város északi részén, a Dózsa György út - Váci úton mindenhol golyóálló mellényes rendőrök álltak, az Árpád hídon pedig ékalakban álltak rendőrautók. 

A lap úgy tudja, hogy a szökött rabot végül Újpalotán sikerült feltartóztatni, itt lövöldözés után sikerült meg nem erősített információk szerint elkapni. A beszámolók szerint a férfi és a rendőrök is lőttek. A rendőrség közleménye szerint a közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték. 

Az Index egy olvasója videót is készített a lövöldözésről:

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint „a terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.