Fegyvert szerzett és megszökött egy rab a Fővárosi Törvényszékről

bűnügy
2019 február 15., 10:25
comments 280

Az Index írt arról, hogy egy fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről. A lap úgy tudja, hogy egy büntetőügy tárgyalásán a vádlott elvette az őr fegyverét, és a pisztolyt az őr fejéhez szorította, majd elmenekült az épületből, és szerzett magának egy autót is. 

A lapnak egy szemtanú elmondta, hogy a rab egy szürke Suzukiba ült be, és utána elengedte az őrt. Helyszíni beszámolók szerint óriási volt a rendőri készültség a város északi részén, a Dózsa György út - Váci úton mindenhol golyóálló mellényes rendőrök álltak, az Árpád hídon pedig ékalakban álltak rendőrautók. 

A lap úgy tudja, hogy a szökött rabot végül Újpalotán sikerült feltartóztatni, itt lövöldözés után sikerült meg nem erősített információk szerint elkapni. A beszámolók szerint a férfi és a rendőrök is lőttek. A rendőrség közleménye szerint a közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték. 

Az Index egy olvasója videót is készített a lövöldözésről:

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint „a terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.