Szijjártó Péter bekérette a svéd nagykövetet a svéd szociális miniszter Twitter-posztja miatt

POLITIKA
2019 február 15., 18:02
comments 316

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy pénteki sajtótájékoztatóján megemlítette, hogy bekérették a budapesti svéd nagykövetet a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a svéd szociális ügyekért felelős miniszter Magyarországot bíráló megjegyzése miatt.

Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter azt a megjegyzést tette közzé a Twitteren, hogy "riasztó”, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több "igazi" magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a '30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek" - írta.

Szijjártó közölte: megengedhetetlen az a hangnem, amelyet a svéd miniszter használt. A tárcához bekéretett nagykövetnek elmondták, hogy elfogadhatatlannak tartják a svéd miniszter kijelentését. A diplomata a magyar álláspontot tudomásul vette, és ígéretet tett, hogy továbbítja - mondta a miniszter, és megerősítette, hogy a svéd és a magyar kormány hozzáállása ellentétes.

Magyarország a családokra költi a pénzt, Svédország pedig a migránsokra - közölte Szijjártó. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.