Szijjártó Péter bekérette a svéd nagykövetet a svéd szociális miniszter Twitter-posztja miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy pénteki sajtótájékoztatóján megemlítette, hogy bekérették a budapesti svéd nagykövetet a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a svéd szociális ügyekért felelős miniszter Magyarországot bíráló megjegyzése miatt.

Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter azt a megjegyzést tette közzé a Twitteren, hogy "riasztó”, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több "igazi" magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a '30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek" - írta.

Szijjártó közölte: megengedhetetlen az a hangnem, amelyet a svéd miniszter használt. A tárcához bekéretett nagykövetnek elmondták, hogy elfogadhatatlannak tartják a svéd miniszter kijelentését. A diplomata a magyar álláspontot tudomásul vette, és ígéretet tett, hogy továbbítja - mondta a miniszter, és megerősítette, hogy a svéd és a magyar kormány hozzáállása ellentétes.

Magyarország a családokra költi a pénzt, Svédország pedig a migránsokra - közölte Szijjártó. (MTI)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.