Évi 40 milliót költ a Németh Szilárd receptjeit bemutató Csepeli Hírmondóra az önkormányzat

Az önkormányzat válaszai az Átlátszó közadatigénylő felületén kikérték, hogy évente mennyibe kerül a Csepeli Hírmondó kiadása, hányan dolgoznak az újságnál, a költségek közül mekkora a személyi ráfordítás összege, és fizetett-e a csepeli Fidesz Németh Szilárd listás képviselő főzőrovatáért hirdetési díjat – írja a csepeli 21ora.hu.

Fotó: Csepeli Hírmondó, február 8-i szám

A válasz szerint a kéthetente minden kerületi postaládába bedobott lap költségei 2018-ban 40 731 672 forintjába kerültek az önkormányzatnak. Ebből ment a nyomdai előkészítés és a nyomdai munkák, a grafika, a tördelés, a korrektúra, a terjesztés, és ebből fizették a 8 médiamunkás foglalkoztatását, akik elvileg kevesebb mint havi 28 ezer forintért csinálják a fideszes propagandát toló Csepeli Hírmondót, az éves személyi jellegű kiadás ugyanis csak 2 663 538 forint volt.

Németh Szilárd főzőrovata csak a szerkesztői szabadság jegyében került a lapba. Egy ilyen rovathoz „megbízható szerző kell”, és „nem olcsó az ilyen jellegű cikkekhez olyan szerzőt találni, akivel tágabb körben is el lehet adni a lapot”, de „a képviselő úr nem kért és nem is kap a cikkekért szerzői díjat/honoráriumot”, „hirdetési díjat sem kér az újság, nem is lenne oka rá”. A Magyar Birkózó Szövetségnek (aminek Németh Szilárd az elnöke) rendszeresen jelennek meg hirdetései a lapban, a birkózó vb hirdetésére külön szerződést kötött a szövetséggel a lapot kiadó Csepeli Városkép Kft.

Arra is rákérdeztek, hogy megjelentetik-e az ellenzék 5 pontos követelését a lapban fizetett hirdetésként, ahogy azt az ellenzék kezdeményezte, amire a válasz jött: „Olyan jellegű hirdetések nem jelenhetnek meg a lapban, amelyekkel az olvasókat igyekeznek rászedni, átverni (…) Az ellenzéki öt pont olyan szinten sérti a valóságot, hogy a Csepeli Hírmondó jogilag is perelhető lenne a megjelentetése esetén.” (21ora.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.