Évi 40 milliót költ a Németh Szilárd receptjeit bemutató Csepeli Hírmondóra az önkormányzat

2019 február 16., szombat 7:22
224

Az önkormányzat válaszai az Átlátszó közadatigénylő felületén kikérték, hogy évente mennyibe kerül a Csepeli Hírmondó kiadása, hányan dolgoznak az újságnál, a költségek közül mekkora a személyi ráfordítás összege, és fizetett-e a csepeli Fidesz Németh Szilárd listás képviselő főzőrovatáért hirdetési díjat – írja a csepeli 21ora.hu.

Fotó: Csepeli Hírmondó, február 8-i szám

A válasz szerint a kéthetente minden kerületi postaládába bedobott lap költségei 2018-ban 40 731 672 forintjába kerültek az önkormányzatnak. Ebből ment a nyomdai előkészítés és a nyomdai munkák, a grafika, a tördelés, a korrektúra, a terjesztés, és ebből fizették a 8 médiamunkás foglalkoztatását, akik elvileg kevesebb mint havi 28 ezer forintért csinálják a fideszes propagandát toló Csepeli Hírmondót, az éves személyi jellegű kiadás ugyanis csak 2 663 538 forint volt.

Németh Szilárd főzőrovata csak a szerkesztői szabadság jegyében került a lapba. Egy ilyen rovathoz „megbízható szerző kell”, és „nem olcsó az ilyen jellegű cikkekhez olyan szerzőt találni, akivel tágabb körben is el lehet adni a lapot”, de „a képviselő úr nem kért és nem is kap a cikkekért szerzői díjat/honoráriumot”, „hirdetési díjat sem kér az újság, nem is lenne oka rá”. A Magyar Birkózó Szövetségnek (aminek Németh Szilárd az elnöke) rendszeresen jelennek meg hirdetései a lapban, a birkózó vb hirdetésére külön szerződést kötött a szövetséggel a lapot kiadó Csepeli Városkép Kft.

Arra is rákérdeztek, hogy megjelentetik-e az ellenzék 5 pontos követelését a lapban fizetett hirdetésként, ahogy azt az ellenzék kezdeményezte, amire a válasz jött: „Olyan jellegű hirdetések nem jelenhetnek meg a lapban, amelyekkel az olvasókat igyekeznek rászedni, átverni (…) Az ellenzéki öt pont olyan szinten sérti a valóságot, hogy a Csepeli Hírmondó jogilag is perelhető lenne a megjelentetése esetén.” (21ora.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt