Szigonnyal lőttek a britek az űrben

űr
2019 február 16., 12:17
comments 72

A brit Surrey-i Egyetem egy ideje azzal kísérletezik, és a brit RemoveDebris műhold most az űrszemét eltakarítására tett erőfeszítéseinek részeként kilőtt egy szigonyt.

link Forrás

A tudósoknak egyre nagyobb gondot jelent, hogy a Föld körül keringő űrszemetet elkerüljék, ugyanis a sok műholdfellövés miatt egyre több a szemét, ami ha eltalál egy műholdat, komoly kárt tehet. Az elfogott űrszemetet a földi légkörben szeretnék elégetni.

Ugyan a mostani teszt sikeres volt, a jövőben jobban meg kell feszíteni a szigony vezetékét, hogy a becsapódás után ne kezdjen el céltalanul mozogni a világűrben a törmelék. (The Verge via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.