Szigonnyal lőttek a britek az űrben

A brit Surrey-i Egyetem egy ideje azzal kísérletezik, és a brit RemoveDebris műhold most az űrszemét eltakarítására tett erőfeszítéseinek részeként kilőtt egy szigonyt.

A tudósoknak egyre nagyobb gondot jelent, hogy a Föld körül keringő űrszemetet elkerüljék, ugyanis a sok műholdfellövés miatt egyre több a szemét, ami ha eltalál egy műholdat, komoly kárt tehet. Az elfogott űrszemetet a földi légkörben szeretnék elégetni.

Ugyan a mostani teszt sikeres volt, a jövőben jobban meg kell feszíteni a szigony vezetékét, hogy a becsapódás után ne kezdjen el céltalanul mozogni a világűrben a törmelék. (The Verge via HVG)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.