Több emelet összeomlott a szentpétervári kutatóegyetem egyik épületében

Összedőlt szombaton Oroszországban a Szentpétervári Nemzeti Műszaki, Informatikai és Optikai Kutatóegyetem egyik épületének több emelete - írja orosz hírügynökségi forrásokra hivatkozva az MTI.

Egyelőre úgy tudni, hogy a balesetnek sem halálos áldozatai, sem sérültjei nincsenek. Hírügynökségi jelentések szerint az épület tetőszerkezete szakadt be, és a legfelső, ötödik emelettől a másodikig dőltek össze a szintek. Sajtóértesülések szerint nagyjából 80 embert sikerült biztonságba helyezni.

A baleset oka egyelőre nem ismert. Orosz hírügynökségek értesülései szerint az érintett épületrészt éppen felújították.  

A Bloomberg néhány órával később az AP-re hivatkozva arról számolt be, hogy az esetnek nincsenek áldozatai, és komolyabb sérültjei sem. A hatóságok vizsgálják, hogy felmerülhet-e idegenkezűség. 

Alexander Beglov kormányzó is a helyszínen azt nyilatkozta, hogy 81 embert evakuáltak az épületből, de mindenki sértetlen. A kimentett hallgatók közül mintegy 20-an külföldi vendégdiákok. (MTI / AFP / Bloomberg)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.