Több emelet összeomlott a szentpétervári kutatóegyetem egyik épületében

külföld
2019 február 16., 21:46
comments 215

Összedőlt szombaton Oroszországban a Szentpétervári Nemzeti Műszaki, Informatikai és Optikai Kutatóegyetem egyik épületének több emelete - írja orosz hírügynökségi forrásokra hivatkozva az MTI.

Egyelőre úgy tudni, hogy a balesetnek sem halálos áldozatai, sem sérültjei nincsenek. Hírügynökségi jelentések szerint az épület tetőszerkezete szakadt be, és a legfelső, ötödik emelettől a másodikig dőltek össze a szintek. Sajtóértesülések szerint nagyjából 80 embert sikerült biztonságba helyezni.

A baleset oka egyelőre nem ismert. Orosz hírügynökségek értesülései szerint az érintett épületrészt éppen felújították.  

A Bloomberg néhány órával később az AP-re hivatkozva arról számolt be, hogy az esetnek nincsenek áldozatai, és komolyabb sérültjei sem. A hatóságok vizsgálják, hogy felmerülhet-e idegenkezűség. 

Alexander Beglov kormányzó is a helyszínen azt nyilatkozta, hogy 81 embert evakuáltak az épületből, de mindenki sértetlen. A kimentett hallgatók közül mintegy 20-an külföldi vendégdiákok. (MTI / AFP / Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.