Ma 71 bakonyszentiváni polgár élt demokratikus jogaival, és leadta szavazatát az egyetlen polgármesterjelöltre

POLITIKA
2019 február 17., 18:52

A posztért egyedüliként induló független Frum Istvánt választották a Veszprém megyei Bakonyszentiván polgármesterévé a vasárnap tartott időközi választáson - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

A 183 választásra jogosult polgár közül 71 járult a szavazóurnához. Egy szavazat érvénytelen volt.

Bakonyszentivánon azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a település korábbi polgármestere, Karvas János - aki szintén függetlenként töltötte be a tisztséget - novemberben elhunyt. 

Ma a Baranya megyei Mekényesen is polgármester-választást tartottak, itt szintén egy független jelölt indult, az eredményt egyelőre nem tudjuk.

Frissítés 20. 40.: az egyedüliként induló Schild Róbert nem talált legyőzőre, 45-vokssal választották meg, egy szavazat érvénytelen volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.