Macron elítélte a sárga mellényes tüntetők antiszemita kirohanását

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy francia filozófust inzultáltak szombaton a párizsi tüntetésen a sárga mellényes tüntetők egy csoportja. 

Alain Finkielkraut-t a rendőrök védték meg, miután a tüntetők körbevették a Montparnasse sugárúton és "büdös cionista", baszd meg anyád!" kifejezésekkel illették a mozgalmat, vagyis annak céljait korábban üdvözlő gondolkodót, aki később kritizálta is a tüntetések erőszakos jellegét.

Finkielkraut egy 2018-as párizsi megmozdulásonFotó: Simon Guillemin/Hans Lucas

A 69 éves Finkielkraut lengyel bevándorlók gyermeke, a szombati tüntetésre véletlenül keveredett, mostohaanyjával sétáltak arra. Emmanuel Macron francia elnök elítélte a rasszista támadást.

A tüntetések 14. hete tartanak Franciaország-szerte, bár volumenük jelentősen csökkent, ezen a hétvégén Párizsban ötezren vonultak fel, bár a szervezők szerint 15 ezren voltak. (BBC/Le Parisien)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.