Macron elítélte a sárga mellényes tüntetők antiszemita kirohanását

Egy francia filozófust inzultáltak szombaton a párizsi tüntetésen a sárga mellényes tüntetők egy csoportja. 

Alain Finkielkraut-t a rendőrök védték meg, miután a tüntetők körbevették a Montparnasse sugárúton és "büdös cionista", baszd meg anyád!" kifejezésekkel illették a mozgalmat, vagyis annak céljait korábban üdvözlő gondolkodót, aki később kritizálta is a tüntetések erőszakos jellegét.

Finkielkraut egy 2018-as párizsi megmozdulásonFotó: Simon Guillemin/Hans Lucas

A 69 éves Finkielkraut lengyel bevándorlók gyermeke, a szombati tüntetésre véletlenül keveredett, mostohaanyjával sétáltak arra. Emmanuel Macron francia elnök elítélte a rasszista támadást.

A tüntetések 14. hete tartanak Franciaország-szerte, bár volumenük jelentősen csökkent, ezen a hétvégén Párizsban ötezren vonultak fel, bár a szervezők szerint 15 ezren voltak. (BBC/Le Parisien)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.