Nyolc emberrel végeztek egy nigériai mecsetben

Legalább tizenegy ember életét vesztette egy öngyilkos merényletben az északkelet-nigériai Kushari település egyik mecsetjében szombaton.

A Maiduguri városa közelében fekvő településen a rendőrfőnök tájékoztatása szerint három fegyveres hatolt be az imaházba szombat reggel és kezdett el lövöldözni a hívekre, majd működésbe hozták a testükre erősített robbanószert. A tizenegy halott között van a három elkövető is.

A merényletet az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek hűséget fogadott Boko Haram terrorszervezet harcosai követhették el.

A merényletet egyébként ugyanazon a napon követték el, amelyen az elnökválasztást is tartották volna. Azonban órákkal a szombati kezdés előtt a nigériai központi választási bizottság váratlanul a jövő hétre, február 23-ra halasztotta a voksolást.

A mostani elnökválasztáson Muhammadu Buhari a második államfői ciklusért indul, fő vetélytársa Atiku Abubakar korábbi alelnök.

Buhari nigériai elnök kormányzata korábban többször is azt állította, hogy országa megnyerte a terroristák ellen vívott háborút. Ezzel szemben a Boko Haram a nyár vége óta fokozta a támadásait, az utóbbi hónapokban katonák és civilek százait ölve meg. (MTI/AFP)