Egy amerikai professzor megtalálta a 30 éves, gyerekkori Apple-gépét a padláson, és működött

külföld
2019 február 18., 13:35
comments 356

A New York-i John Pfaff professzor a hétvégén kitweetelte, hogy megtalálta a szülei házának a padlásán a régi Apple-számítógépét, egy Apple lle gépet.

A gép legalább 30 éves, és évtizedek óta porosodott a padláson. Pfaff beindította, és láss csodát, működött.

Sőt, betett egy régi játékot, mire a gép feldobta, hogy szeretné-e betölteni a legutolsó mentett játékállást? Pfaff betöltötte, és oda-vissza volt az örömtől:

„Újra 10 éves vagyok!” – tweetelte.

link Forrás

Apple IIe-t 1983-ban adták ki és 1993-ig árulták. Pfaff az Adventureland nevű játékkal kezdett újra játszani, ez egy 78-as játék. Ami szerinte kissé trükkös volt, mert három évtized elteltével fogalma sem volt, épp hol hagyta abba a játékot még gyerekkorában.

A professzor fogta és megmutatta a gépet a gyerekeinek. A 9 éves fia nem akarta elhinni, hogy az tényleg egy számítógép, a flopiról pedig azt sem tudta, hogy az mi. A kisebbek csak nevettek a régi gépen. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.