Egy amerikai professzor megtalálta a 30 éves, gyerekkori Apple-gépét a padláson, és működött

A New York-i John Pfaff professzor a hétvégén kitweetelte, hogy megtalálta a szülei házának a padlásán a régi Apple-számítógépét, egy Apple lle gépet.

A gép legalább 30 éves, és évtizedek óta porosodott a padláson. Pfaff beindította, és láss csodát, működött.

Sőt, betett egy régi játékot, mire a gép feldobta, hogy szeretné-e betölteni a legutolsó mentett játékállást? Pfaff betöltötte, és oda-vissza volt az örömtől:

„Újra 10 éves vagyok!” – tweetelte.

Apple IIe-t 1983-ban adták ki és 1993-ig árulták. Pfaff az Adventureland nevű játékkal kezdett újra játszani, ez egy 78-as játék. Ami szerinte kissé trükkös volt, mert három évtized elteltével fogalma sem volt, épp hol hagyta abba a játékot még gyerekkorában.

A professzor fogta és megmutatta a gépet a gyerekeinek. A 9 éves fia nem akarta elhinni, hogy az tényleg egy számítógép, a flopiról pedig azt sem tudta, hogy az mi. A kisebbek csak nevettek a régi gépen. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.