Ha napközben már tavasz is van, azért hajnalban még érezni a telet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Őszintén, nem voltam felkészülve rá, hogy ennyire hideg hajnalunk lesz. A meteorológia szerint Budapesten még istenes az idő, itt pont nem fagy. Kevés ilyen hely van az országban, az Alföldön például mínusz 3, a Vértesben és a Bükkben mínusz 5 fokot is mérnek.

De a tél csak napkeltéig tart. Az időjárásunkat meghatározó anticiklonnak és magassági gerincnek hála folytatódik "az eseménytelen kora tavaszias idő", írja a meteorológia, amely szerint "izgalomra legfeljebb az éjszaka során képződő köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet térbeli elhelyezkedése, illetve tartóssága adhat okot".

Délelőtt az ország leghidegebb, keleti sarkában 1-3, az ország többi részén 6-8 fokig melegszik a levegő, délután pedig felhőátvonulásokkal tartkított napsütés közepette a hidegebb keleti sarokban 8-10, az ország többi részén 12-13 fokig melegszik majd.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.