Ha napközben már tavasz is van, azért hajnalban még érezni a telet

Őszintén, nem voltam felkészülve rá, hogy ennyire hideg hajnalunk lesz. A meteorológia szerint Budapesten még istenes az idő, itt pont nem fagy. Kevés ilyen hely van az országban, az Alföldön például mínusz 3, a Vértesben és a Bükkben mínusz 5 fokot is mérnek.

De a tél csak napkeltéig tart. Az időjárásunkat meghatározó anticiklonnak és magassági gerincnek hála folytatódik "az eseménytelen kora tavaszias idő", írja a meteorológia, amely szerint "izgalomra legfeljebb az éjszaka során képződő köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet térbeli elhelyezkedése, illetve tartóssága adhat okot".

Délelőtt az ország leghidegebb, keleti sarkában 1-3, az ország többi részén 6-8 fokig melegszik a levegő, délután pedig felhőátvonulásokkal tartkított napsütés közepette a hidegebb keleti sarokban 8-10, az ország többi részén 12-13 fokig melegszik majd.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.