Ha napközben már tavasz is van, azért hajnalban még érezni a telet

időjárás
2019 február 18., 05:59

Őszintén, nem voltam felkészülve rá, hogy ennyire hideg hajnalunk lesz. A meteorológia szerint Budapesten még istenes az idő, itt pont nem fagy. Kevés ilyen hely van az országban, az Alföldön például mínusz 3, a Vértesben és a Bükkben mínusz 5 fokot is mérnek.

De a tél csak napkeltéig tart. Az időjárásunkat meghatározó anticiklonnak és magassági gerincnek hála folytatódik "az eseménytelen kora tavaszias idő", írja a meteorológia, amely szerint "izgalomra legfeljebb az éjszaka során képződő köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet térbeli elhelyezkedése, illetve tartóssága adhat okot".

Délelőtt az ország leghidegebb, keleti sarkában 1-3, az ország többi részén 6-8 fokig melegszik a levegő, délután pedig felhőátvonulásokkal tartkított napsütés közepette a hidegebb keleti sarokban 8-10, az ország többi részén 12-13 fokig melegszik majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.