Idén 4 milliárdból állítja a sportlétesítményeket a kultúra szolgálatába a kormány

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egyszerre két programot is indít a kormány a nemzeti identitás erősítésére, derült ki a hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból, amely szerint „az ezeréves magyar kultúra a jelen állampolgárainak és a jövő nemzedékeinek művelődése, önkifejezése és nemzeti identitása, valamint Magyarország kulturális fennmaradása szempontjából fundamentális jelentőségű érték, ennél fogva kiteljesítése az állam kiemelt felelőssége”.

Ezér elindul a Lázár Ervin Program, aminek a lényege, hogy szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák tanévenként egyszer ingyenesen a színházi, tánc- és cirkuszi előadásokra, komolyzenei hangversenyekre, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyeire. A Lázár Ervin Programra idén 6 milliárd forintot csoportosítanak át, jövőre pedig 5,55 milliárd jut rá.

Ugyanakkor elindul a Sportlétesítmények a kultúra szolgálatában fantázianevű program is, ami összekapcsolja a hazai sportlétesítményeket a nemzeti kultúrával, hogy a magyar történelmi és irodalmi örökséget bemutató nagyprodukciók jöhessenek létre. Erre a programra idén 4 milliárd forintot csoportosítanak át, 2020-ban pedig 1,6 milliárdot. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.