Izraelbe utazik Orbán Viktor

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A visegrádi országok és Izrael csúcstalálkozójára Jeruzsálembe utazik hétfőn Orbán Viktor, tájékoztatta az MTI-t sajtófőnöke, Havasi Bertalan.

A magyar delegációban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is részt vesz. Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Izrael vezetőinek megbeszélését a jeruzsálemi King David szállodában tartják, ahol a tárgyalások után közös sajtótájékoztatót is terveznek - közölte Havasi.

Havasi tájékoztatása annyiban pontatlan, hogy Lengyelország valójában csak alacsonyabb szinten képviseli magát a csúcstalálkozón. A múlt héten Varsóban tartottak konferenciát - hivatalosan Iránról, de arról annyira nem esett szó, hogy utólag általában a közel-keletet jelölték meg a konferencia témájaként. Ezen részt vett Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is, aki a találkozó után a második világháborúra is emlékezett. A Jerusalem Post szerint erről szólva megemlítette a lengyelek felelősségét a holokausztban, amiből akkora botrány lett, hogy az izraeli kormány tagadni kényszerült az elhangzottakat, a Jerusalem Post pedig helyre is igazította a cikkét.

A lengyeleket ez már nem engesztelte, kormányfőjük be is jelentette, hogy ma mégsem utazik el Izraelbe, országát csupán a külügyminisztere képviseli majd. UPDATE 8:27: A legfrissebb hírek szerint már a lengyel külügyminiszter részvétele is kétségessé vált, miután Jiszráel Kac ügyvezető izraeli külügyminiszter Jichák Samír néhai miniszterelnököt idézve azt mondta, hogy a lengyelek "az anyatejjel szívták magukba az antiszemitizmust". (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.