Jutalmat kaptak a szökött rabot elfogó rendőrök

2019 február 18., hétfő 11:28
102
Szent György-emlékéremmel tüntették ki a 2018. február 15-én a Fővárosi Törvényszékről megszökött, a bíróság biztonsági őrét is túszul ejtő rabot elfogó rendőröket. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A Fővárosi Törvényszékről pénteken elszökött rab elfogásában részt vevőket jutalmazta hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. 12 rendőr, illetve a törvényszék rövid időre a szökött rab fogságába esett biztonsági őre kapott Szent György-emlékérmet.

A kitüntetéseket Töreki Sándor vezérőrnagy, az országos rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese adta át.

Az ünnepségen felszólalt Terdik Tamás budapesti főkapitány. A történteket felidézve megemlítette, hogy rendőrei a riasztás után azonnal elkezdték "a szektrok", a lehetséges menekülőutak zárását és riasztották a TEK-et. A szökött rab autójára a Hungária körőt környékén figyeltek fel, innen kezdték üldözni a kocsit, amit végül a Szenmihályi út és a Nyírpalota utca kereszteződéséig követtek. Itt a szökevény megpróbált egy másik autót szerezni, ekkor terítették le őt célzott lövésekkel a rendőrök. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt