Két rendőr meghalt Kairóban, amikor üldözés közben felrobbantotta magát egy merénylő

külföld
2019 február 18., 22:42
comments 29

Öngyilkos merénylő robbantott hétfőn este Kairó óvárosában, az elkövető mellett két rendőr is meghalt, a belügyminisztérium szerint még hárman megsebesültek. A robbanás az al-Azhar egyetem közelében történt.

A minisztérium szerint a biztonsági erők üldözőbe vettek egy gyanúsítottat, aki az elfogására tett kísérlet közben hozta működésbe a nála lévő robbanószert. A büntetett előéletű öngyilkos merénylőnek köze volt egy múlt hét pénteken meghiúsult terrorcselekményhez, amelyet az egyiptomi főváros al-Isztikama mecsetének közelében terveztek végrehajtani.

Február 15-én az imaház előtti Gíza téren két házi készítésű pokolgépet találtak egy rendőrségi ellenőrző pont melletti konténerben elrejtve. A robbanószerkezetek hatástalanítására riasztották a tűzszerészeket, de az egyik szerkezet működésbe lépett. Három járókelő és két rendőr megsebesült. A főügyész vizsgálatot indított a történtek kivizsgálására.

Az egyiptomi kormány tavaly februárban az egész országra kiterjedő hadjáratot indított a terrorizmus felszámolására. A műveletekben kiemelt szerep jut a Sínai-félszigetnek, ahol az egyiptomi biztonsági erők évek óta harcolnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi szárnya ellen. A harcokban katonák és rendőrök százai vesztették életüket. Az elmúlt év folyamán a szélsőségesek a civilekre is kiterjesztették támadásaikat. (Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.