Tűzharc robbant ki Kasmírban, négy indiai katona életét vesztette

külföld
2019 február 18., 10:16
comments 40

Tűzharc robbant ki a megosztott Kasmírban indiai katonák és muszlim fegyveresek között ott, ahol a múlt csütörtökön egy öngyilkos merényletben 40 indiai katona vesztette életét. A tűzharcban a jelentések szerint egy civil is életét vesztette. Az indiaiak tájékoztatása szerint két muszlim fegyveressel is végeztek.

Az összecsapás azután robbant ki, hogy az indiai csapatok fegyveres kutatóakciót indítottak a térségben.

India a csütörtöki támadás óta katonai válaszcsapással fenyegetőzik, erre válaszul Pakisztán már vissza is hívta delhi nagykövetét - India már korábban megtette ezt saját iszlamabadi nagykövetével.

Pakisztán ugyan tagadja szerepét a merényletben, de tény, hogy a titkosszolgálatuk évtizedek óta támogatja a kasmíri szeparatista csoportokat. A csütörtöki támadást magára vállaló Jaish-e-Mohammad nevű terrorcsoport bázisa is Pakisztánban van. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.