Tűzharc robbant ki Kasmírban, négy indiai katona életét vesztette

Tűzharc robbant ki a megosztott Kasmírban indiai katonák és muszlim fegyveresek között ott, ahol a múlt csütörtökön egy öngyilkos merényletben 40 indiai katona vesztette életét. A tűzharcban a jelentések szerint egy civil is életét vesztette. Az indiaiak tájékoztatása szerint két muszlim fegyveressel is végeztek.

Az összecsapás azután robbant ki, hogy az indiai csapatok fegyveres kutatóakciót indítottak a térségben.

India a csütörtöki támadás óta katonai válaszcsapással fenyegetőzik, erre válaszul Pakisztán már vissza is hívta delhi nagykövetét - India már korábban megtette ezt saját iszlamabadi nagykövetével.

Pakisztán ugyan tagadja szerepét a merényletben, de tény, hogy a titkosszolgálatuk évtizedek óta támogatja a kasmíri szeparatista csoportokat. A csütörtöki támadást magára vállaló Jaish-e-Mohammad nevű terrorcsoport bázisa is Pakisztánban van. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.