Tűzharc robbant ki Kasmírban, négy indiai katona életét vesztette

Tűzharc robbant ki a megosztott Kasmírban indiai katonák és muszlim fegyveresek között ott, ahol a múlt csütörtökön egy öngyilkos merényletben 40 indiai katona vesztette életét. A tűzharcban a jelentések szerint egy civil is életét vesztette. Az indiaiak tájékoztatása szerint két muszlim fegyveressel is végeztek.

Az összecsapás azután robbant ki, hogy az indiai csapatok fegyveres kutatóakciót indítottak a térségben.

India a csütörtöki támadás óta katonai válaszcsapással fenyegetőzik, erre válaszul Pakisztán már vissza is hívta delhi nagykövetét - India már korábban megtette ezt saját iszlamabadi nagykövetével.

Pakisztán ugyan tagadja szerepét a merényletben, de tény, hogy a titkosszolgálatuk évtizedek óta támogatja a kasmíri szeparatista csoportokat. A csütörtöki támadást magára vállaló Jaish-e-Mohammad nevű terrorcsoport bázisa is Pakisztánban van. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.