20 év után ítéltek el egy budakalászi férfit, aki egy kútba ölte az első feleségét

bűnügy
2019 február 19., 12:24
comments 140

A Budapest Környéki Törvényszék húsz évvel a gyilkosság után ítélt el egy férfit, aki 1999-ben Budakalászon egy kútba lökte az első feleségét. A gyilkosságra 2017 decemberében derült fény, amikor a férfi a második feleségét azzal fenyegette meg, hogy úgy jár, mint az első. A második feleség feljelentést tett a rendőrségen.

A bíróság emberölés miatt 13 év fegyházbüntetést szabott ki a vádlottra. Az ítélet nem jogerős, a férfi és ügyvédje enyhítésért fellebbeztek.

A férfi és a nő 1982-ben kötött házasságot, a feleség a gyerekük halála után depressziós lett, majd éveken át krónikus alkoholizmussal is kezelték. A házastársak kapcsolata megromlott, a férfi többször bántalmazta is a feleségét. A férj 1999. február 11-én leitatta a nőt, majd az udvari kúthoz hívta, mondván, mutatni akar valamit, de a kútnál a nőt fejjel lefelé a mélybe lökte, majd a gyilkosságot balesetnek álcázta. Másnap értesítette a tűzoltóságot, hogy a felesége a kútba fulladt.

A vádirat szerint a vádlott előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg a feleségét, mert az asszony a halála előtt több mint egy órán át fulladozott. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.