20 év után ítéltek el egy budakalászi férfit, aki egy kútba ölte az első feleségét

A Budapest Környéki Törvényszék húsz évvel a gyilkosság után ítélt el egy férfit, aki 1999-ben Budakalászon egy kútba lökte az első feleségét. A gyilkosságra 2017 decemberében derült fény, amikor a férfi a második feleségét azzal fenyegette meg, hogy úgy jár, mint az első. A második feleség feljelentést tett a rendőrségen.

A bíróság emberölés miatt 13 év fegyházbüntetést szabott ki a vádlottra. Az ítélet nem jogerős, a férfi és ügyvédje enyhítésért fellebbeztek.

A férfi és a nő 1982-ben kötött házasságot, a feleség a gyerekük halála után depressziós lett, majd éveken át krónikus alkoholizmussal is kezelték. A házastársak kapcsolata megromlott, a férfi többször bántalmazta is a feleségét. A férj 1999. február 11-én leitatta a nőt, majd az udvari kúthoz hívta, mondván, mutatni akar valamit, de a kútnál a nőt fejjel lefelé a mélybe lökte, majd a gyilkosságot balesetnek álcázta. Másnap értesítette a tűzoltóságot, hogy a felesége a kútba fulladt.

A vádirat szerint a vádlott előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg a feleségét, mert az asszony a halála előtt több mint egy órán át fulladozott. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.