Ilyen beharangozót nem látsz minden TV-stúdióban!!!4!

futball
2019 február 19., 15:58

A futball egyszerű játék: huszonkét ember kergeti a labdát 90 percen keresztül, és a végén a németek nyernek. De mi van, ha ez már változott? Ugyanakkor a foci több, mint pusztán sport. Ez mennyire igaz! Az is nyilvánvaló, hogy az a gól, amit a játékvezető annak ítél. Kemény. Hasonlóan kemény, hátborzongatóan részletes, minden egyes lábszőrszálra kiterjedő TAKTIKAI elemzéssel készültünk nektek mára. Az analízis, amit most olvastok, hosszú napok… mit napok, végtelennek tűnő hetek eredménye. Fogyasszátok szeretettel!

photo_camera Fotó: Szücsi

Liverpool–Bayern München, kedd 21:00, M4 Sport

Tekinthetjük ezt a párharcot akár előrehozott döntőnek is, hiszen itt igazi sztárok futhatnak a gyepre! Ez már az idegek harca. Abszolút háromesélyesnek várjuk már az első felvonást is, miután tudjuk, a labda gömbölyű.

Mindkét gárda a tradicionális csapatépítés első lépését kipipálhatja, ami így szól: “kell egy jó kapus”. Az biztos, hogy a kapusokon nem fog múlni, ergo Manuel Neuert négyszer választották a világ legjobbjának, Alisson pedig… Alisson mindig együtt él a játékkal.

Az edző nem lőhet gólt, pedig ha Jürgen Klopp beszállhatott volna a padról eddigi csörtéin a Bajorok ellen, vélhetően nem csak 9 győzelmet számlálhatna 29 mérkőzésen. Az ölelkezős tréner abban bízhat, hogy visszaköszönnek majd az edzéseken gyakorolt figurák, és ezt vegyíteni tudják egy jókora adag finesszel, remek zsugákkal és a grundról eredő zsiványsággal.

Van Dijk eltiltás miatt nem futhat ki az Anfieldre, Lovrent pedig a meccs előtti órákban újra vizsgálják, hogy alkalmas lehet-e a játékra. Ha hiányozni fog a Pool egészséges védőiből az átütő erő (!), úgy a németek lesipuskás, dörzsölt támadója végzetes lehet a hazaiak számára - Lewandowski 8 találatnál jár az idei BL kiírásban. Shaqiri készen áll, hogy ex-kenyéradója ellen bizonyítson, azonban Firmino vírusos betegséggel bajlódott az elmúlt napokban. Extrán fontos a jelenlétük, hiszen ősszel a BL-ben elpártolt tőlük a szerencse a gólszerzés terén. Tudvalevő, hogy a futballt gólra játsszák, ha eggyel többet rúgsz, mint az ellenfél, akkor te nyersz.

photo_camera Készítettünk egy elképesztő infografikát a Pool gól-statjairól. Csak elsőre tűnik bonyolultnak.

Niko Kovacs fiainak fejben ott kell lenniük! Nem így történt ez hétvégén az Augsburg ellen, amikor már 14 másodperc elteltével egynullra égtek, ráadásul idén hat mérkőzésen egyetlen clean sheetet sem sikerült összekapirgálniuk.

A németekre jellemző precizitás, gyorsaság, minőségi futball és küzdőszellem borítékolható, plusz mellettük figyel a rutin - több mint 1000 meccsnyi BL-tapasztalattal bírnak a kerettagok.

Hiányzók: Müller (eltiltva), Boateng, Robben és Tolisso. Ribéry hétfő este csatlakozhat a csapathoz, és bár idén nem sok időt töltött a pályán, mégis a jó lónak a derbi napján kell futnia.

A mérkőzés addig fog tartani, amíg a bíró le nem fújja, tehát egyik gárda tagjai sem hihetik el túl hamar, hogy megvan a meccs. A közönség tizenkettedik emberként állhat Milnerék mellett - akiket Arjen Robben nem szeret. Kiegyenlített játékra, hatalmas taktikai csatára számítunk. Az is biztos, hogy ha minden lövés bemegy, akkor sok gólos meccsünk lesz. 3-1

photo_camera Bobby Firmino játéka nagyon kell a jó eredményhez. Fotó: PAUL ELLIS/AFP

Schalke 04–Manchester City, szerda 21:00, Spíler2 TV

Pep Guardiola szemei előtt két félelmetes gondolat lebeg a gelsenkircheni túra során:

  • A futballban bármi megtörténhet
  • Játékosait túlságosan nyomasztani fogja az esélyesség terhe

Egy bizonyos szint felett már nincs könnyű ellenfél, így ezt az összecsapást sem vehetik félvállról.

Milyen taktikai utasításokkal szaladhatnak ki az angolok a Veltins-Arena nézői elé? Vélhetően a 90 perc nagy részében az égszínkékek eldugják majd a labdát, hiszen olyan spílerek tarkítják a csapatot, akik jól látnak a pályán, és hanyag eleganciával terelgetik a játékszert. David Silvaéknak oda kell figyelniük arra, hogy az utolsó passzokba ne csússzon hiba, ne haljanak bele a szépségbe és okosan gazdálkodjanak a lehetőségeikkel, mert a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. (Jó, meg a City változatos pressingjeire is vessünk majd néhány pillantást.)

Pep még soha nem kapott ki a Királykékektől, ismeri a győzelem kulcsát: masszív védelmet rak össze - hat találkozón mindösszesen négy gólt kapott tőlük. A katalán tréner tudja, hogy kapott gól nélkül ezúttal is nagy esélyük lesz elhozni a győzelmet. Még egy jelentős adat: a City harcolja ki a legtöbb szögletet a besztlígben (7,3/meccs), míg a Schalke csak tizenkettedik e tekintetben a Bundesliga rangsorában (4,73/meccs). Hogy miért fontos ez?

MERT A SZÖGLET FÉL GÓL!!!

photo_camera "Ez az! Szögletet rúghatunk!" Fotó: PAUL ELLIS/AFP

Domenico Tedesco legényei tavaly lazán odaértek a Bayern mögé a német bajnokság második helyére, viszont ebben a szezonban nem áll össze a csapat, a 14. helyet foglalják el a tabellán. Abszolút hiányzik a keretből a bajtársiasság és az összetartó csapatmunka - meg Goretzka. Utolsó négy bajnokijukon nem sikerült begyűjteniük a 3 pontot, erre plusz rétegként rájön, hogy az elmúlt három meccsükön egyetlen szerzett gólra voltak jók. Sokkal jobban kellene koncentrálniuk a befejezéseknél...

Szerda estére, ha rendezni tudják soraikat, bár az esélytelenek nyugalmával fogadják a Cityt, mégis megráncigálhatják az oroszlán bajszát. Feltételezem, Tedesco edző megígéri, hogy nem feltartott kézzel mennek ki a pályára. Habár a leggyengébb csoportból jutottak tovább, mégis kiemelendő, hogy négy alkalommal nem kapituláltak, ráadásul nulla kapott góllal zárták az első játékrészeiket a Bajnokok Ligájában. A sportban nincs "ha", de ha a manchesteriek labdabirtoklását sikerül átalakítaniuk meddő mezőnyfölénnyé, és a játékvezető kézben tartja a meccset, úgy akár a BL sötét lói lehetnek a németek.
Hiányzók: Steven Skrzybski, Alessandro Schopf, Breel Embolo és a Spurs legenda, Benjamin Stambouli.

Mind a tizenegy német játékosnak résen kell lennie, mert Agüeroék akár egyetlen villanással képesek eldönteni egy teljes mérkőzést. Mindenféleképpen nulla, vagy több gólos ütközet lesz. 0-3

---------------------------------
Ha ne adj' Isten egy-egy esszenciális pontra nem tértünk volna ki, úgy szakértőink a stúdióban ezeket részletesen kielemzik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.