Levágta az ujját a betonozó gép, a főnök adott egy húszezrest és közölte, ne problémázzon

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Lakatos Ferenc január 8-án egy zsák cementet rakott egy betonozó gépbe egy belvárosi építkezésen, amikor megcsúszott, a szerkezet pedig bekapta a kezét - számolt be róla az RTL Híradó. Egy ujját azonnal levágta a gép, másik kettőt később kellett amputálni.

Lakatos a tévének azt mondta, a főnöke azonnal bevitte a kórházba, ahol megműtötték. Másnap azonban - amikor bement hozzá - , adott 20 ezer forintot a párjának, és közölte, hogy ne csináljon semmi bajt. Később a férfi egyik munkatársával is megüzente, hogy ne problémázzon, ő majd mindent elintéz.

Ez több mint egy hónapja volt, a háromgyerekes Lakatos Ferenc azóta nem képes dolgozni, így most úgy döntött, értesíti a rendőrséget és a munkavédelemmel foglalkozó hivatalt, ahol eljárást is indítottak. Az RTL kérdésére az építkezés fővállalkozója azt mondta, nekik nem sérült meg alkalmazottjuk, de a területen több alvállalkozó is dolgozott. A Híradónak egy munkajogász azt mondta, a munkáltatónak ilyen esetekben komoly kártérítési felelőssége van.

]