Levágta az ujját a betonozó gép, a főnök adott egy húszezrest és közölte, ne problémázzon

Lakatos Ferenc január 8-án egy zsák cementet rakott egy betonozó gépbe egy belvárosi építkezésen, amikor megcsúszott, a szerkezet pedig bekapta a kezét - számolt be róla az RTL Híradó. Egy ujját azonnal levágta a gép, másik kettőt később kellett amputálni.

Lakatos a tévének azt mondta, a főnöke azonnal bevitte a kórházba, ahol megműtötték. Másnap azonban - amikor bement hozzá - , adott 20 ezer forintot a párjának, és közölte, hogy ne csináljon semmi bajt. Később a férfi egyik munkatársával is megüzente, hogy ne problémázzon, ő majd mindent elintéz.

Ez több mint egy hónapja volt, a háromgyerekes Lakatos Ferenc azóta nem képes dolgozni, így most úgy döntött, értesíti a rendőrséget és a munkavédelemmel foglalkozó hivatalt, ahol eljárást is indítottak. Az RTL kérdésére az építkezés fővállalkozója azt mondta, nekik nem sérült meg alkalmazottjuk, de a területen több alvállalkozó is dolgozott. A Híradónak egy munkajogász azt mondta, a munkáltatónak ilyen esetekben komoly kártérítési felelőssége van.

]


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.