Levágta az ujját a betonozó gép, a főnök adott egy húszezrest és közölte, ne problémázzon

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Lakatos Ferenc január 8-án egy zsák cementet rakott egy betonozó gépbe egy belvárosi építkezésen, amikor megcsúszott, a szerkezet pedig bekapta a kezét - számolt be róla az RTL Híradó. Egy ujját azonnal levágta a gép, másik kettőt később kellett amputálni.

Lakatos a tévének azt mondta, a főnöke azonnal bevitte a kórházba, ahol megműtötték. Másnap azonban - amikor bement hozzá - , adott 20 ezer forintot a párjának, és közölte, hogy ne csináljon semmi bajt. Később a férfi egyik munkatársával is megüzente, hogy ne problémázzon, ő majd mindent elintéz.

Ez több mint egy hónapja volt, a háromgyerekes Lakatos Ferenc azóta nem képes dolgozni, így most úgy döntött, értesíti a rendőrséget és a munkavédelemmel foglalkozó hivatalt, ahol eljárást is indítottak. Az RTL kérdésére az építkezés fővállalkozója azt mondta, nekik nem sérült meg alkalmazottjuk, de a területen több alvállalkozó is dolgozott. A Híradónak egy munkajogász azt mondta, a munkáltatónak ilyen esetekben komoly kártérítési felelőssége van.

]


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.