Levágta az ujját a betonozó gép, a főnök adott egy húszezrest és közölte, ne problémázzon

2019 február 19., kedd 19:46
384

Lakatos Ferenc január 8-án egy zsák cementet rakott egy betonozó gépbe egy belvárosi építkezésen, amikor megcsúszott, a szerkezet pedig bekapta a kezét - számolt be róla az RTL Híradó. Egy ujját azonnal levágta a gép, másik kettőt később kellett amputálni.

Lakatos a tévének azt mondta, a főnöke azonnal bevitte a kórházba, ahol megműtötték. Másnap azonban - amikor bement hozzá - , adott 20 ezer forintot a párjának, és közölte, hogy ne csináljon semmi bajt. Később a férfi egyik munkatársával is megüzente, hogy ne problémázzon, ő majd mindent elintéz.

Ez több mint egy hónapja volt, a háromgyerekes Lakatos Ferenc azóta nem képes dolgozni, így most úgy döntött, értesíti a rendőrséget és a munkavédelemmel foglalkozó hivatalt, ahol eljárást is indítottak. Az RTL kérdésére az építkezés fővállalkozója azt mondta, nekik nem sérült meg alkalmazottjuk, de a területen több alvállalkozó is dolgozott. A Híradónak egy munkajogász azt mondta, a munkáltatónak ilyen esetekben komoly kártérítési felelőssége van.

]


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt