Meghalt Karl Lagerfeld

DIVAT
2019 február 19., 11:44
comments 73

85 éves korában meghalt Karl Lagerfeld, a világ egyik leghíresebb divattervezője.

Karl Lagerfeld 2013. január 28-án.
photo_camera Karl Lagerfeld 2013. január 28-án. Fotó: Gabriel Bouys/AFP

A Chanel kreatív igazgatója kedden néhány hét betegség után hunyt el – közölte a Closer francia magazin.

Lagerfeld januárban kihagyta a Chanel két párizsi haute couture show-ját is, de a cég csak annyit mondott, hogy a német divattervező fáradt, ezért maradt távol.

Az 1933-ban egy jómódú hamburgi tejgyáros fiaként született Lagerfeld  1953-ban az anyjával Párizsba költözött, azóta ott élt. 1965-től volt a Fendi divatház vezető tervezője. Szívesen fedezett fel és menedzselt modelleket, így az 1980-as években Inès de la Fressange-t vagy az 1990-es években Claudia Schiffert. (Mirror)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.