Milliárdokat ad a kormány a határon túli vallásos könnyűzenére

életmód
2019 február 19., 06:12
comments 216

A legutóbbi kormányhatározatban jelent meg, hogy idén és a következő években is évi 905 millió forintot ad a kormány „a vallásos könnyűzene alkotói kiteljesedését elősegítő rendszerek” kialakítására és fenntartására, az ilyen zene „társadalmi kiteljesedését elősegítő rendszerekre” pedig idén 800 milliót. A hvg.hu cikke szerint a cél a Kárpát-medencei vallási hagyományok megőrzése, valamint „életben tartása és élővé tétele”.

Ezen kívül 1,2 milliárdot kapott az erdélyi Bethlen Gábor Alapítvány is az „erdélyi intézmények működésének és beruházásainak finanszírozása érdekében”, 1,3 milliárd forint pedig II. Rákóczi Ferenc szülőházának helyreállítására és egy kiállítás megrendezésére Borsiban.

Jutott pénz a szlovéniai magyaroknak is: a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség „működésének és beruházásának támogatására” idén 700 millió forintot ad a magyar kormány a jövő évtől pedig évi 25 millió forintot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.