Nagyon leromlott a levegőminőség a magas szállópor-koncentráció miatt

Jelentősen romlott a levegőminőség a magas szállópor-koncentráció miatt több településen – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

  • Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán és Putnokon veszélyesnek minősítették a levegőt,
  • 8 településen (Budapesten, Debrecenben, Egerben, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Szolnokon, Tökölön és Vácon) egészségtelen a levegőminőség,
  • 8 másik településen (Dunaújváros, Hernádszurdok, Oszlár, Pécs, Salgótarján, Százhalombatta, Székesfehérvár, Várpalota) kifogásolt a levegő.

Veszélyes levegőminőség esetén az egészséges embereknél is jelentkezhetnek tünetek, a leggyakoribb a köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés és könnyezés. Hosszú távon a légszennyezettség hozzájárul több szív- és érrendszeri, illetve légzőszervi betegség kialakulásához, és a központi ideg- és az immunrendszerre is káros hatással van.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ javasolja: az emberek lehetőleg minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, kerüljék a helytelen fűtési módok alkalmazását, és inkább használják a tömegközlekedést. A veszélyes és egészségtelen minősítést kapott területeken nem javasolják a biciklizést sem. Azoknak, akik mégis kerékpárral közlekednek, megfelelő védőmaszkok (FFP2 vagy FFP3 típusú) használatát javasolják. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.