Polt Péter nem megy el az EP-be megvitatni az OLAF által is vizsgált ügyeket

2019 február 19., kedd 15:06
505

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága meghívta Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy számoljon be az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által is érintett ügyekről – írta ki Jávor Benedek EP-képviselő kedden napközben a Facebookra. A hvg.hu az ülésről napközben azt írta, hogy az olyan ügyekről, nyomozásokról fog szólni, amelyek az OLAF előtt voltak és vannak, és Polt meghívásáról a bizottság koordinátorai döntöttek.

A Legfőbb Ügyészség napközben még azt közölte, Polt Péter semmilyen meghívást nem kapott az EP költségvetési ellenőrző bizottságától. Délutánra úgy tűnik, megérkezett a meghívó az ügyészséghez, arra ugyanis Polt Péter már válaszolt is, a válaszát pedig az ügyészség közzé is tette.

A bizottsági elnöknek küldött levelében Polt azt írta, hogy nem megy el a március 4-ei ülésre.

Mert,

  • Jávor Benedek bejegyzése alapján a magyar sajtóban az jelent meg, hogy az ülés az OLAF magyarországi vizsgálatait érinti, pedig a meghívó szerint az ülés tárgya ennél általánosabban a nemzetközi bűnügyi együttműködéssel lesz kapcsolatos.
  • Ez olyan politikai dimenzióba helyezi a meghívást, amely az EP-választási kampányhoz köthető.
  • Az ügyészség nem politizálhat.
  • Még a látszatát is kerülni kell, hogy a legfőbb ügyész közreműködésével tartott bizottsági meghallgatás “kampányeseménnyé” váljon.
  • Nagyon szoros a határidő, és nem is egyeztettek vele előzetesen.
Polt Péter Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Polt azért megjegyzi a levele végén, hogy továbbra is elkötelezett az EU-s szakmai együttműködések iránt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt