Tállai Andrásra hivatkozva próbált megszerezni 300 milliót egy felszámolás alatt álló cégtől

Több 444 videó?
Szeretném

Befolyással üzérkedés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki a NAV elnökére hivatkozva próbált meg 300 milliót szerezni egy felszámolás alatt álló cégtől.

A felszámolás alatt álló cég adó-visszaigénylésre nyújtott be kérelmet a NAV-hoz. A kérelem teljesítése előtt a NAV ellenőrizte a céget, és jelentős fizetési kötelezettséget állapított meg adóhiány, bírság és pótlék jogcímén.

A tájékoztatás szerint a 46 éves vádlott felvette a kapcsolatot a cég egyik tulajdonosával, akivel 2016. március 1-én találkozott Budapesten. A férfi a találkozón valótlanul azt állította magáról, hogy az adóhatóság elnökének „jobbkeze”, és el tudja intézni, hogy a felszámolás alatt álló cég fizetési kötelezettségét töröljék, és az adó-visszaigénylést jóváhagyják, ezért pedig 300 millió forintot kért.

Tállai András egy Orbánt és Puskást ábrázoló képpel lepi meg Orbán Viktort.Fotó: Facebook

A cég tulajdonosa az ajánlatot nem fogadta el. Az eljárás alatt bebizonyosodott, hogy a vádlott a NAV akkori elnökét, Tállai Andrást nem ismerte, vele semmilyen kapcsolatban nem állt, és a célja csak a megtévesztő, jogtalan haszonszerzés volt – közölte Ibolya Tibor főügyész. (MTI)