A homoszexualitás dekriminalizációjáért küzdene Trump

A Trump-adminisztráció globális kampányt indít a homoszexualitás kriminalizációja ellen - írja az NBC News. A cél nemességét picit árnyalja, hogy ez valószínűleg Irán ellen irányul, ahol börtönbüntetés, sőt akár kivégzés is járhat az azonos nemű partnerrel folytatott szexuális kapcsolatért. Az Egyesült Államok németországi nagykövete, a nyíltan meleg Richard Grenell áll a kezdeményezés élén, az akció kedden startolt Berlinből. Az amerikai nagykövetségre Európa minden részéről érkeznek LMBTQ-aktivisták, ott vitatják meg a lehetőségeket, hogy hogyan gyakoroljanak nyomást a homoszexualitást bűnnek tartó, főleg közel-keleti és afrikai országokra. „Aggasztó, hogy a 21. században nagyjából 70 országban kriminalizálják az LMBTQ közösség tagjait” - mondta az esemény egyik szervezője, egy amerikai tisztviselő.

A stratégia kidolgozásában várhatóan részt vesz majd az ENSZ és az Európai Unió és számos melegjogi szervezet is. 

Donald TrumpFotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.