A homoszexualitás dekriminalizációjáért küzdene Trump

A Trump-adminisztráció globális kampányt indít a homoszexualitás kriminalizációja ellen - írja az NBC News. A cél nemességét picit árnyalja, hogy ez valószínűleg Irán ellen irányul, ahol börtönbüntetés, sőt akár kivégzés is járhat az azonos nemű partnerrel folytatott szexuális kapcsolatért. Az Egyesült Államok németországi nagykövete, a nyíltan meleg Richard Grenell áll a kezdeményezés élén, az akció kedden startolt Berlinből. Az amerikai nagykövetségre Európa minden részéről érkeznek LMBTQ-aktivisták, ott vitatják meg a lehetőségeket, hogy hogyan gyakoroljanak nyomást a homoszexualitást bűnnek tartó, főleg közel-keleti és afrikai országokra. „Aggasztó, hogy a 21. században nagyjából 70 országban kriminalizálják az LMBTQ közösség tagjait” - mondta az esemény egyik szervezője, egy amerikai tisztviselő.

A stratégia kidolgozásában várhatóan részt vesz majd az ENSZ és az Európai Unió és számos melegjogi szervezet is. 

Donald TrumpFotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.