A magyar nagykövetnek kell magyarázkodnia Stockholmban, amiért Semjén Zsolt aberráltnak nevezte az egyik svéd minisztert

Bekéretik szerdán a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet, miután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Bayer Zsolt műsorában aberráltnak nevezte Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási minisztert.

Annika Strandhäll a múlt héten a Twitteren riasztónak nevezte Orbán Viktor népesedési terveit. Azt írta, „most azt akarja Orbán, hogy több »igazi« magyar gyermek szülessen”, ami őt a 30-as évekre emlékezteti.

Annika StrandhällFotó: ERIK SIMANDER/AFP

A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet, hogy tiltakozzon Strandhäll szavai ellen. Aztán vasárnap Semjén Bayer Zsolttal beszélgetve Strandhällről azt mondta: „amit ez a szegény teremtés mondott, az maga az aberráció”.  

Pezhman Fivrin svéd külügyi szóvivő azt mondta, éppen ez a kijelentés adott okot a magyar nagykövet bekéretésére a külügyminisztériumba. „Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a kijelentést” - tette hozzá. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.