A magyar nagykövetnek kell magyarázkodnia Stockholmban, amiért Semjén Zsolt aberráltnak nevezte az egyik svéd minisztert

Bekéretik szerdán a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet, miután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Bayer Zsolt műsorában aberráltnak nevezte Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási minisztert.

Annika Strandhäll a múlt héten a Twitteren riasztónak nevezte Orbán Viktor népesedési terveit. Azt írta, „most azt akarja Orbán, hogy több »igazi« magyar gyermek szülessen”, ami őt a 30-as évekre emlékezteti.

Annika StrandhällFotó: ERIK SIMANDER/AFP

A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet, hogy tiltakozzon Strandhäll szavai ellen. Aztán vasárnap Semjén Bayer Zsolttal beszélgetve Strandhällről azt mondta: „amit ez a szegény teremtés mondott, az maga az aberráció”.  

Pezhman Fivrin svéd külügyi szóvivő azt mondta, éppen ez a kijelentés adott okot a magyar nagykövet bekéretésére a külügyminisztériumba. „Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a kijelentést” - tette hozzá. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.