A magyar nagykövetnek kell magyarázkodnia Stockholmban, amiért Semjén Zsolt aberráltnak nevezte az egyik svéd minisztert

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bekéretik szerdán a svéd külügyminisztériumba a magyar nagykövetet, miután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Bayer Zsolt műsorában aberráltnak nevezte Annika Strandhäll svéd társadalombiztosítási minisztert.

Annika Strandhäll a múlt héten a Twitteren riasztónak nevezte Orbán Viktor népesedési terveit. Azt írta, „most azt akarja Orbán, hogy több »igazi« magyar gyermek szülessen”, ami őt a 30-as évekre emlékezteti.

Annika StrandhällFotó: ERIK SIMANDER/AFP

A magyar külügyminisztérium válaszul bekérette a svéd nagykövetet, hogy tiltakozzon Strandhäll szavai ellen. Aztán vasárnap Semjén Bayer Zsolttal beszélgetve Strandhällről azt mondta: „amit ez a szegény teremtés mondott, az maga az aberráció”.  

Pezhman Fivrin svéd külügyi szóvivő azt mondta, éppen ez a kijelentés adott okot a magyar nagykövet bekéretésére a külügyminisztériumba. „Elfogadhatatlannak tartjuk ezt a kijelentést” - tette hozzá. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.