Fejszével ütötték Suzit, a rémült kutya egy közeli házba menekült, és elbújt a kanapé mögé

ÁLLAT
2019 február 20., 16:36

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított eljárást G. István és M. Antal kungyalui lakosok ellen.

G. István a barátjával együtt a múlt szombaton 18 óra körül az otthonában súlyosan bántalmazott egy keverék kutyát, ami pár napja került hozzá.

Az alsóépületben egy madzagot tettek Suzi nyakára, amivel lefogták, majd egy fejszével többször megütötték a fején, miközben rugdosták is.

photo_camera Fotó: police.hu

Az állatkínzás után a magára hagyott kutya elszökött az ingatlanról, és bemenekült egy közeli házba. Az ott lakó emberek azonnal ételt, italt adtak a rémült, több helyen vérző állatnak, és segítséget kértek.

photo_camera Fotó: police.hu

A kutya megmentésére civilek, orvosok és állatmentők is összefogtak, köztük egy szabadnapos törökszentmiklósi rendőrnő is, aki a saját kocsijával vitte Suzit Monorig. Innen az állatvédők szállították Budapestre, ahol ellátták, és egyből megműtötték a súlyosan sérült kutyát, ami az időben érkező segítség nélkül biztosan elpusztult volna.

photo_camera Fotó: police.hu

A rendőrök a beszerzett adatok alapján azonosították a 26 éves férfit és 32 éves társát, akik a kihallgatásukon elismerték a kegyetlen bántalmazást. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.