Három vödör radioaktív urániumot tároltak a Grand Canyon látogatóterületén

Majdnem két évtizeden át, tudtukon kívül lehettek kitéve erős radioaktív sugárzásnak a Grand Canyonhoz látogató turisták és az ott működő Nemzeti Park múzeumának alkalmazottjai - írja az AZ Central

A szövetségi tisztségviselők tavaly fedezték fel, hogy a múzeum környékén, látogatóterületen belül három darab 5 gallonos (úgy 20 literes) tartályt tároltak, amelyek csordultig voltak uránérccel. Az egyik annyira tele volt, hogy le sem lehetett zárni rendesen. A radioaktív anyagokat eltávolították, de a park biztonsági igazgatója most azt állítja, sem a park dolgozóit, sem a látogatókat nem figyelmeztették arra, hogy káros sugárzásnak lehettek kitéve. Stephenson szerint a tartályokat egy alagsorban tárolták évtizedeken keresztül, majd a nyitás idején, 2000 környékén - ismeretlen okokból - átszállították a múzeum épületébe.

Az igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a veszélyes anyagot egy olyan kiállítási terület közelében tárolták, ahol a gyerekek gyakran több mint 30 percet is eltöltenek, hogy meghallgassanak egy előadást. 

Az ügyben nyomozás indult.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.