Házi őrizetben volt, de azért elment Mátraverebélybe kábítószert venni

bűnügy
2019 február 20., 10:13

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy bátonyterenyei férfi letartóztatását, mert az súlyosan megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait, olvasható az ügyészség oldalán.

A 38 éves, többszörös visszaeső gyanúsított férfi ellen a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopások miatt folytat nyomozást. A nyomozási bíró 2019. február 6-án rendelte el a gyanúsított bűnügyi felügyeletét, meghatározva, hogy lakhelyét nem hagyhatja el hatósági engedély nélkül.

A férfi a tiltás ellenére 2019. február 12-én a kijelölt ingatlant kábítószer vásárlása érdekében elhagyta és Mátraverebélybe ment.

A mozgását nyomon követő technikai eszköz rögzítette a kijelölt zóna elhagyását, a rendőrségnek riasztást adott, így a hatóság rövidesen igazoltatta és elfogta a férfit, aki először az eltávozás tényét is tagadni próbálta.

A nyomozási bíró a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében – az ügyészi indítvánnyal egyezően – szükségesnek tartotta a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését, mivel a gyanúsított a bűnügyi felügyelet szabályait újabb bűncselekmény elkövetése érdekében szegte meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.