Házi őrizetben volt, de azért elment Mátraverebélybe kábítószert venni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy bátonyterenyei férfi letartóztatását, mert az súlyosan megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait, olvasható az ügyészség oldalán.

A 38 éves, többszörös visszaeső gyanúsított férfi ellen a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopások miatt folytat nyomozást. A nyomozási bíró 2019. február 6-án rendelte el a gyanúsított bűnügyi felügyeletét, meghatározva, hogy lakhelyét nem hagyhatja el hatósági engedély nélkül.

A férfi a tiltás ellenére 2019. február 12-én a kijelölt ingatlant kábítószer vásárlása érdekében elhagyta és Mátraverebélybe ment.

A mozgását nyomon követő technikai eszköz rögzítette a kijelölt zóna elhagyását, a rendőrségnek riasztást adott, így a hatóság rövidesen igazoltatta és elfogta a férfit, aki először az eltávozás tényét is tagadni próbálta.

A nyomozási bíró a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében – az ügyészi indítvánnyal egyezően – szükségesnek tartotta a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését, mivel a gyanúsított a bűnügyi felügyelet szabályait újabb bűncselekmény elkövetése érdekében szegte meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.