Házi őrizetben volt, de azért elment Mátraverebélybe kábítószert venni

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy bátonyterenyei férfi letartóztatását, mert az súlyosan megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait, olvasható az ügyészség oldalán.

A 38 éves, többszörös visszaeső gyanúsított férfi ellen a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopások miatt folytat nyomozást. A nyomozási bíró 2019. február 6-án rendelte el a gyanúsított bűnügyi felügyeletét, meghatározva, hogy lakhelyét nem hagyhatja el hatósági engedély nélkül.

A férfi a tiltás ellenére 2019. február 12-én a kijelölt ingatlant kábítószer vásárlása érdekében elhagyta és Mátraverebélybe ment.

A mozgását nyomon követő technikai eszköz rögzítette a kijelölt zóna elhagyását, a rendőrségnek riasztást adott, így a hatóság rövidesen igazoltatta és elfogta a férfit, aki először az eltávozás tényét is tagadni próbálta.

A nyomozási bíró a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében – az ügyészi indítvánnyal egyezően – szükségesnek tartotta a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését, mivel a gyanúsított a bűnügyi felügyelet szabályait újabb bűncselekmény elkövetése érdekében szegte meg.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.