Itt a szegény ember Fidesz–KDNP-je: együttműködési megállapodást kötött a Mi Hazánk Mozgalom és a MIÉP

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a budapesti esemény utáni sajtótájékoztatón elmondta: az együttműködés célja, hogy harmadik utat kínáljanak azoknak, akik sem a Fidesszel, sem az egyesült balliberális tömbbel nem tudnak azonosulni.

Úgy látják, a magyar nép, a magyar nemzet érdeke, hogy a kétpólusúvá váló politikai rendszerben harmadik pólusként olyan pártszövetséget hozzanak létre, amiben a hasonló eszmeiséget valló történelmi pártok, a MIÉP és a Független Kisgazdapárt (FKGP) is részt vesznek. Ennek nyomán írják alá a magyar haza és nemzet felemelését szolgáló, értékalapú megállapodást, elsőként a MIÉP-pel – mondta Toroczkai László.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (b) és Nagy Tibor, a MIÉP elnöke kezet fog az együttműködési megállapodás aláírása után Budapesten, a Mi Hazánk irodájában 2019. február 20-án.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Nagy Tibor, a MIÉP elnöke azt mondta, az ország, a Kárpát-medencei magyarság megmentése a céljuk, és a megállapodás aláírása fontos lépés ezen az úton. Szerinte a mai magyar közéletben óriási az összevisszaság, ezért rendet kell tenni annak érdekében, hogy 100 év múlva is legyen Magyarország.

Kérdésre Toroczkai László azt mondta: hosszú távú együttműködést szeretnének kialakítani a MIÉP-el és az FKGP-vel, az utóbbival hamarosan, várhatóan a jövő hétfőn írják alá az együttműködési megállapodást.

A megállapodás aláírásaFotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Szintén kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Mi Hazánk egy héten belül nyilvánosságra hozza az EP-választási listáját. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.