Még mindig kapnak pénzt a belga náci kollaboránsok Németországtól

2019 február 20., szerda 11:16
329

A belgiumi parlament képviselői felszólították a kormányt, hogy akadályozza meg, hogy továbbra is járadékot kapjanak Németországtól azok az állampolgáraik, akik a második világháború idején kollaboráltak a nácikkal. Nem csak belga nyugdíjasoknak utalnak a németek, brit állampolgároknak is - írja a DW.

A belga képviselők azt javasolják, a kormány hozza fel az ügyet a német kormányzatnál. A kollaboránsok személyazonossága csak a német követség számára ismert, akik a kifizetéseket is intézik. A belga képviselők által benyújtott dokumentum szerint nagyjából 30 belga állampolgár kap pénzt a németektől, úgy sejtik, havi 435-1275 euró közötti összegekről van szó.

A négy képviselő, Olivier Maingain, Stephane Crusniere, Veronique Caprasse és Daniel Senesael azt is megemlítették, hogy tudomásuk szerint Nagy-Britanniába, az SS korábbi tagjainak is utal a német állam.

Nácik eveznek egy belgiumi folyón 1940-ben Fotó: Photo12

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt