Még mindig kapnak pénzt a belga náci kollaboránsok Németországtól

A belgiumi parlament képviselői felszólították a kormányt, hogy akadályozza meg, hogy továbbra is járadékot kapjanak Németországtól azok az állampolgáraik, akik a második világháború idején kollaboráltak a nácikkal. Nem csak belga nyugdíjasoknak utalnak a németek, brit állampolgároknak is - írja a DW.

A belga képviselők azt javasolják, a kormány hozza fel az ügyet a német kormányzatnál. A kollaboránsok személyazonossága csak a német követség számára ismert, akik a kifizetéseket is intézik. A belga képviselők által benyújtott dokumentum szerint nagyjából 30 belga állampolgár kap pénzt a németektől, úgy sejtik, havi 435-1275 euró közötti összegekről van szó. 

A négy képviselő, Olivier Maingain, Stephane Crusniere, Veronique Caprasse és Daniel Senesael azt is megemlítették, hogy tudomásuk szerint Nagy-Britanniába, az SS korábbi tagjainak is utal a német állam.  

Nácik eveznek egy belgiumi folyón 1940-benFotó: Photo12

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.