Még mindig kapnak pénzt a belga náci kollaboránsok Németországtól

külföld
2019 február 20., 11:16
comments 325

A belgiumi parlament képviselői felszólították a kormányt, hogy akadályozza meg, hogy továbbra is járadékot kapjanak Németországtól azok az állampolgáraik, akik a második világháború idején kollaboráltak a nácikkal. Nem csak belga nyugdíjasoknak utalnak a németek, brit állampolgároknak is - írja a DW.

A belga képviselők azt javasolják, a kormány hozza fel az ügyet a német kormányzatnál. A kollaboránsok személyazonossága csak a német követség számára ismert, akik a kifizetéseket is intézik. A belga képviselők által benyújtott dokumentum szerint nagyjából 30 belga állampolgár kap pénzt a németektől, úgy sejtik, havi 435-1275 euró közötti összegekről van szó.

A négy képviselő, Olivier Maingain, Stephane Crusniere, Veronique Caprasse és Daniel Senesael azt is megemlítették, hogy tudomásuk szerint Nagy-Britanniába, az SS korábbi tagjainak is utal a német állam.

Nácik eveznek egy belgiumi folyón 1940-ben.
photo_camera Nácik eveznek egy belgiumi folyón 1940-ben Fotó: Photo12

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.