Mégsem mutatják be a szuperhőssel cimboráló Jézusról szóló képregényt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A DC Comics azt tervezte, jövő hónapban mutatják be a Jézus Krisztusról szóló, Második eljövetel című képregényt, de a tiltakozások hatására visszakoztak. A képregény sztorija szerint Jézus visszatér a Földre, és összeáll egy szuperhőssel, hogy közösen mentsék meg a világot. A Második eljövetel ellen azonnal kampány indult, blaszfémiával vádolták az DC Comicsot, ami végül engedett a nyomásnak, így nagyon úgy tűnik, nem adják ki a sorozatot. 

A DC Comics az AFP-nek nem kívánta kommentálni a döntést, a szerző, Mark Russell korábban azt nyilatkozta a Syfy Wire-nak, hogy a többek közt a Superman, a Batman és a Wonderman jogaival rendelkező DC Comics arra kérte, hajtson végre komoly változtatásokat a sztoriban, amire ő nem volt hajlandó. Közben kampány szerveződött az istenkáromlónak tartott képregény ellen, 234 ezren írták alá a tiltakozó nyilatkozatot. 

Russell azt mondta, a DC Comics hajlandó lemondani a sztori jogairól, így azt tervezi, másik cégnél adja ki a Második eljövetelt.

Fotó: DC Comics

(AFP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.