Mégsem mutatják be a szuperhőssel cimboráló Jézusról szóló képregényt

A DC Comics azt tervezte, jövő hónapban mutatják be a Jézus Krisztusról szóló, Második eljövetel című képregényt, de a tiltakozások hatására visszakoztak. A képregény sztorija szerint Jézus visszatér a Földre, és összeáll egy szuperhőssel, hogy közösen mentsék meg a világot. A Második eljövetel ellen azonnal kampány indult, blaszfémiával vádolták az DC Comicsot, ami végül engedett a nyomásnak, így nagyon úgy tűnik, nem adják ki a sorozatot. 

A DC Comics az AFP-nek nem kívánta kommentálni a döntést, a szerző, Mark Russell korábban azt nyilatkozta a Syfy Wire-nak, hogy a többek közt a Superman, a Batman és a Wonderman jogaival rendelkező DC Comics arra kérte, hajtson végre komoly változtatásokat a sztoriban, amire ő nem volt hajlandó. Közben kampány szerveződött az istenkáromlónak tartott képregény ellen, 234 ezren írták alá a tiltakozó nyilatkozatot. 

Russell azt mondta, a DC Comics hajlandó lemondani a sztori jogairól, így azt tervezi, másik cégnél adja ki a Második eljövetelt.

Fotó: DC Comics

(AFP)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.