Nem lehet fegyvere a német vadásznak, akit a saját kutyája lőtt karon

A müncheni közigazgatási bíróság visszautasította annak a német vadásznak a panaszát, akinek azután vonták vissza a fegyvertartási engedélyét, hogy 2016 őszén a saját kutyája meglőtte a szászországi Oßlingban.

Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

A vadász az autóban ülve éppen éppen egy gyalogossal beszél, amikor a kutya valahogy elsütötte a fegyvert, a férfi pedig a karján megsérült. Erre az illetékes hatóság megvonta a fegyverviselési engedélyét, és még a vadászengedélyét sem hosszabbították meg, mivel nem lett volna szabad csőre töltött fegyverrel vezetnie. Arra pedig semmi sem utalt, hogy a kutya biztosította volna ki a fegyvert. 

Mivel a vadász nem értett egyet a döntéssel, fellebbezett, de a bíróság most megerősítette ezt az eredeti döntést, mert feltételezhető, hogy nem bánna elég elővigyázatosan a fegyverrel és a lőszerrel. (Spiegel)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.